Izvor: Novosti | Nedelja, 17.05.2020.| 14:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za održavanje puteva u vrbaskoj i kulskoj opštini 45 mil EUR - Počeli radovi na magistralnom putu

Ilustracija (Foto: Gennadiy Solovyev/shutterstock.com)
Kroz Kulu i do susednog Vrbasa rekonstruiše se magistralni put u dužini od 10 kilometara. Posao, vredan pet 5 mil EUR, finansira se kreditima Svetske banke i Evropske investicione banke. V. d. direktora JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak istakao je da će rehabilitacija obezbediti trajanje puta više od 20 godina.

Drobnjak je najavio da će do kraja maja biti završena rekonstrukcija puta Vrbas - Feketić, dužine 9,5 kilometara, za šta je izdvojeno 3,2 mil EUR, a za pola godine biće gotov projekat rehabilitacije magistralnog puta od Sombora, preko Kljajićeva i Sivca, do Kule. Reč je o deonici od 39,5 kilometara, čija će obnova koštati 10 mil EUR.

- Put Kula - Vrbas spaja dve opštine, ali i dva okruga, Zapadnobački i Južnobački. Njegova rekonstrukcija omogućiće dovođenje investitora u industrijske zone, jer osnov svega jeste dobar put. Očekuje se da radovi budu završeni do novembra - rekla je ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministarka je dodala da bi 2021. trebalo da bude sačinjen projekat i u jesen te godine počne izgradnja brze saobraćajnice, duge 185 kilometara, od Bačkog Brega, na granici s Mađarskom, do Nakova, na rumunskoj granici.

- Procena je da će taj poduhvat koštati od 800 do 850 mil EUR, skoro kao Koridor 10. Brza saobraćajnica mnogo će značiti ne samo za ovaj okrug, nego i za privredni razvoj Srbije, što će doprineti da ljudi ne razmišljaju o odlasku iz zemlje - zaključila je Mihajlovićeva.

Za održavanje puteva u vrbaskoj i kulskoj opštini u poslednje tri do četiri godine izdvojeno 340 mil EUR. Zoran Drobnjak je izneo da će za te namene ove godine i u Kuli i u Vrbasu biti uloženo 45 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.