NavMenu

Tisza Automotive očekuje otvaranje novih radnih mesta i stabilizaciju proizvodnje u avgustu

Izvor: RTV Subota, 16.05.2020. 14:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Bezarević)Ilustracija
Kompanija Tisza Automotive zapošljava u Srbiji 2.300 radnika, koji rade u pogonima u Senti, Bečeju i Kikindi. Samo u najvećem gradu na severu Banata zapošljava skoro hiljadu radnika koji su, posle pauze, nedavno započeli rad u dvema smenama, a tržište se polako normalizuje. Očuvanje svih radnih mesta u narednom periodu biće prioritet za menadžment kompanije.

- Sada je takva situacija da ćemo moći da zadržimo sve zaposlene, s tim što ćemo morati da isprobamo način rada sa manjim pomeranjima iz jedne u drugu fabriku, ali se nadam da ćemo uspeti da održimo nivo proizvodnje - kaže Radovan Ignjatov, zamenik generalnog direktora kompanije.

Kompanija je tokom vanredne situacije radi sprečavanja daljeg širenja koronavirusa i zaštite zaposlenih prekinula rad na dve nedelje. Plate su isplaćene u skladu sa situacijom, tako da je prioritet zadržavanje radnika u pogonima.

- Što se tiče zarada, one su u ovom momentu isplaćene na način koliko se i radilo u vanrednim okolnostima. Imamo čvrsta obećanja da će se vratiti ona dinamika koja je bila pre vanredne situacije i sporazumi koji su potpisani biće ispoštovani, tako da očekujemo da se sve vrati u normalu i mislim da smo na dobrom putu - ističe Ilija Drljić, predsednik Saveza samostalnih sindikata za opštine Kikinda, Čoka, Nova Crnja i Novi Kneževac.

Predviđanja su da će se tržište oporaviti za nekoliko meseci, tako da će biti neophodno otvaranje novih radnih mesta. Još jedan projekat poput ovog u domenu velike privrede u Kikindi znatno bi poboljšao privrednu sliku u gradu, što i jeste plan.

- Na ovaj način, mi smo vratili masovno zapošljavanje koje je bilo neophodno nakon teškog privrednog pada u Kikindi i sa ovm projektom mogu da kažem da smo napravili odskočnu dasku za budući privredni razvoj - smatra Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Zahvaljujući dobroj saradnji Kriznog štaba, menadžementa kompanije i sindikata, preduzete su sve mere zaštite koje su dale dobre rezultate, a fabrika je nastavila da radi bez posledica.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.