NavMenu

Sa vaučerima moguće letovati i u šest dečijih odmarališta širom Srbije

Izvor: RTS Subota, 16.05.2020. 11:27
Komentari
Podeli
Divčibare (Foto: Teodora Brnjoš)Divčibare
Turistički vaučeri koje dodeljuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija moći će da se koriste i u objektima Centra dečjih letovališta, saopštio je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Odluka da se objekti ponude i za šire komercijalne potrebe doneta je s obzirom da su rekreativna nastava i izleti za decu ovog leta otkazani zbog kovida 19, saopštila je Gradska uprava.

- To će sigurno puno značiti mnogim porodicama koje ove godine neće putovati van Srbije a žele lokacije prilagođene deci, sa sadržajima namenjenim njima - navodi se u saopštenju.

Centar dečjih letovališta Grada Beograda (CDL) u svom sastavu, ima šest dečjih odmarališta: Mitrovac na Tari, Bukulja u Aranđelovcu, Rudnik na Rudniku, Stanišinci na Goču, Stevan Filipović na Divčibarama i Šuplja stena na Avali.

Kapacitet objekata je oko 1.500 mesta ukupno, a njihova najveća prednost je što su namenjeni organizovanom boravku dece, pa su pre svega pogodni za porodice sa decom koje žele da odmor provedu u prirodi.

Mitrovac na Tari je dečje letovalište na Tari na nadmorskoj visini od 1.080 metara. Kompleks se sastoji od sedam paviljona od kojih je Centralni paviljon renoviran početkom 2020. godine. Odmaralište raspolaže dvokrevetnim i višekrevetnim sobama.

Bukulja u Aranđelovcu nalazi se u srcu Bukovičke banje, u Aranđelovcu, u podnožju planine Bukulja. Odmaralište je kompletno renovirano početkom 2020. godine i čine ga tri paviljona sa višekrevetnim sobama sa kupatilom. U ambijentu sa blagom banjskom klimom, sportskim terenima i parkićem, odmaralište pruža mogućnosti za rekreativni boravak dece, bavljenje sportom i organizovane izlete i šetnje do okolnih turističkih atrakcija - Risovačke pećine, jezera Garaš ili izvora mineralne vode

Rudnik na Rudniku je letovalište na istoimenoj planini, u šumi bukovog, hrastovog i borovog drveća.

Početkom godine renoviran je i objekat Stanišinci na Goču, letovalište nadomak brojnih jezera i rečica, na posebnom mestu u bukovoj i jelovoj šumi.

Stevan Filipović na obroncima Divčibara je dečje letovalište na obroncima planine Divčibare, okruženo livadama i pašnjacima sa mekom travom, i pogodnom klimom vazdušne banje, pruža svojim gostima sve što očekuju od odmora za pamćenje. Kompletno renovirano tokom 2018. i 2019. godine, sa krevetima sa fiokicama, podeljeno u dva paviljona, sa oko 240 mesta, sportskim terenima, uređenim parkovima, odličnom kuhinjom i mogućnostima za rekreaciju, sport i učivanje u prirodi, pravi je izbor za goste svih generacija. Uz tradicionalni doček sa pogačom i solju, odličnu atmosferu i celodnevni program, svaki gost iz ovog letovalište ponese pregršt uspomena.

Šuplja stena na Avali je letovalište na planini Avala, koje se sastoji od dva renovirana objekta, među četinarima, sa ljuljaškama i spravama za decu, otvorenim bazenom i terenima za sport i rekreaciju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.05.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Beogradski aerodrom dobio sertifikat o korišćenju novoizgrađene poletno-sletne staze od 6. juna

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Mirjana Čizmarov uručila je generalnom direktoru aerodroma Nikola Tesla u Beogradu Fransoa Berizu izmenu Sertifikata aerodroma kojim je omogućeno korišćenje novoizgrađene poletno-sletne staze. Kako je saopštio Direktorat, utvrđeno je da su ispunjeni svi uslovi za početak korišćenja nove poletno-sletne staze na beogradskom aerodromu, a izmena sertifikata stupiće na snagu 6. juna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.