NavMenu

Prijavite se za program "Pioniri u praksi" - Unapređenja znanja u oblasti klimatskih promena i održivog razvoja

Izvor: eKapija Petak, 15.05.2020. 13:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: NicoElNino/shutterstock.com)Ilustracija
Centar za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije objavio je poziv za učestvovanje u EIT Climate-KIC programu "Pioniri u praksi", koji će ove godine biti realizovan deveti put i ujedno četvrti put u Srbiji.

EIT Climate-KIC je najveće EU javno-privatno partnerstvo, angažovano na ublažavanju klimatskih promena i smanjenju emisije ugljenika. Zahvaljujući podršci Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), Climate-KIC aktivno deluje kroz mrežu od oko 400 partnera u 24 zemlje Evrope, među kojima dominiraju kompanije, visokoobrazovne i naučno-istraživačke institucije, lokalne samouprave i organizacije civilnog društva.

Program "Pioniri u praksi" je najveći EU program profesionalne mobilnosti sa ciljem unapređenja znanja u oblasti klimatskih promena i održivog razvoja, navedeno je u saopštenju.

Obuhvata: onlajn obuku o sistemu inovacija, dve radionice, grupni projektni zadatak u vezi sa realnim lokalnim
klimatskim izazovom, radnu praksu u trajanju 4-6 nedelja u nekoj od 19 evropskih zemalja (Bugarska, Češka, Estonia, Finska, Grčka, Hrvatska, Italija, Kipar, Letonija, Litvanija, Mađarska, Malta, Nemačka, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Španija), lično mentorstvo za unapređenje inovativnih veština i finansijsku podršku projekta za troškove boravka na radnoj praksi.

U programu mogu učestvovati:

- PIONIRI - profesionalci koji rade u nekoj od relevantnih oblasti, žele da unaprede svoja znanja i veštine i koji će biti upućeni na radnu praksu u inostranstvo. Preduslov učešća: univerzitetska diploma, napredno znanje engleskog jezika (minimum B2) i najmanje dve godine radnog iskustva u relevantnim oblastima, prebivalište u nekoj od
zemalja koje učestvuju i spremnost da pohađa sve segmenate programa;

- DOMAĆINI - kompanije/institucije/organizacije koje žele da ugoste profesionalca iz inostranstva i angažuju ga na konkretnom projektu bez troškova. Domaćini treba da obezbeđe radne uslove i pruže podršku pioniru u definisanju i realizaciji radnog zadatka;

- VLASNICI LOKALNIH IZAZOVA - kompanije/institucije/organizacijedefinišu lokalni klimatski izazov i pružaju podršku pionirima pri osmišljavanju i razradi rešenja, u okviru grupnog projektnog rada.

Usled uticaja korona pandemije, program Pioniri biće ove godine implementiran u nešto izmenjenom formatu: uvodna radionica i grupni projektni zadatak biće onlajn, dok radna praksa može biti realizovanau fizičkom obliku, ukoliko se stvore uslovi u međuvremenu.

Rok za prijavu učešća pionira je 1.6.2020. a domaćina 16.6.2020. Više informacija o programu i prijavu učešća potražite OVDE.

Pre popunjavanja prijave potrebno je prethodno se registrovati u EIT Climate-KIC zajednici, otvaranjem tzv. Climate-KIC pasoša, odnosno centralnog naloga koji vam omogućava da pristupite i ostalim EIT Climate-KIC edukativnim platformama, napominje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.