Izvor: eKapija | Petak, 15.05.2020.| 12:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na beogradski aerodrom sa maskom i na bezbednoj distanci - Ulazak u zgradu biće dozvoljen samo putnicima

(Foto: saiko3p/shutterstock)
Ulaz u pristanišnu zgradu Aerodroma Nikola Tesla biće dozvoljen samo putnicima, kao i osobama koja su u pratnji putnika sa smanjenom pokretljivošću i nepraćene dece, a nošenje zaštitne maske obavezno je tokom boravka na putničkom terminalu, kao i održavanje minimalnog međusobnog rastojanja, što je na aerodromu obeleženo odgovarajućim podnim i drugim oznakama, saopštio je danas beogradski aerodrom.

Kako se navodi u saopštenju, putnicima se preporučuje da često peru ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju postavljenim na vidno obeleženim lokacijama.

S obzirom na najave pojedinih avio-kompanija i postepenu obnovu putničkog saobraćaja, koja počinje tokom naredne nedelje, na beogradskom aerodromu u toku je implementacija odgovarajućih procedura i mera koje će, uz sanitarne mere, osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih od trenutka kada se uspostave prvi letovi.

Ove procedure, između ostalog, obuhvataju organizaciju tokova putnika, postavljanje oznaka i informacija u zgradi terminala i pojačane mere higijene i dezinfekcije prostora, i usaglašene su sa međunarodnom i domaćom regulativom.

- Aerodrom Nikola Tеsla u potpunosti je spreman za doček putnika i avio-kompanija kako bi doprineo ponovnom povezivanju Beograda i Srbije sa regionom i ostatkom sveta - navodi se u saopštenju.

Takođe, kako bi se putnici i javnost na vreme upoznali sa propisanim načinom ponašanja prilikom boravka u zgradi terminala, kompanija VINCI Airports pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom "Čuvamo jedni druge" na svih 45 aerodroma širom sveta kojima upravlja, a koju će i Belgrade Airport redovno komunicirati putem svojih zvaničnih kanala, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, sledeće nedelje nacionalna avio-kompanija Air Serbia obnoviće letove za Frankfurt, Cirih, Beč i London Hitrou, avio-kompanija Belavia letove za Minsk, a avio-kompanija Wizz Air letove za London Luton.

Očekuje se da će u narednom periodu, u zavisnosti od regulative i razvoja situacije, još veći broj avio-kompanija ponovo uspostaviti letove ka većem broju destinacija, navodi se u saopštenju.

- Aerodrom Nikola Tesla Beograd nastaviće da primenjuje sve mere prevencije, u skladu sa daljim definisanjem procedura i preporuka sa međunarodnim i domaćim propisima, kao i sa avio-kompanijama, u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije - saopšteno je.

Odgovore na najčešća pitanja putnici mogu da pronađu na www.beg.aero, putem e-mail adrese customer.care@beg.aero i broja telefona Info centra 011 209 4444.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.