Izvor: Dnevnik | Petak, 15.05.2020.| 12:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro nastavak izgradnje preostale deonice puta Opovo-Debeljača - Priključak na budući auto-put

Ilustracija (Foto: Studio Peace/shutterstock.com)
Posao vredan skoro 300 miliona dinara za nastavak izgradnje preostale deonice puta Opovo-Debeljača, ugovoren je u sredu u prostorijama Mesne zajednice Debeljača.

Ugovor su potpisali predsednik Opštine Opovo Zoran Tasić i direktor beogradskog preduzeća Ras inženjering Đurađ Švraka, u prisustvu predsednika Opštine Kovačoca Milana Garaševića i članova Saveta MZ Debeljača. Novacza nastavak izgradnje puta je obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Ugovor je potpisan za izgradnju deonice puta u dužini od 10,2 kilometra, a opštinski čelnici Kovačice i Opova veruju da će se do kraja ove, ili najkasnije početkom naredne godine, obezbediti novac i za preostala 2,4 kilometra ove saobraćajnice, koja je od velikog značaja za dve susedne južnobanatske opštine.

U izgradnji regionalne saobraćajnice Opovo-Debeljača u ulozi investitora je Opština Opovo. Zoran Tasić je istakao značaj ove saobraćanjice, jer će povezati dve susedne opštine, a dobiće na značaju izgradnjom novog auto-puta.

- Ovaj put nam je važan, jer 10 kilometara prolazi kroz teritoriju naše opštine, a važan je i za komšije iz Kovačice, jer će biti mnogo bliže Beogradu. Strateški je važno, jer će kroz naše dve opštine prolaziti budući auto-put, tako da ćemo pored priključka kod Sefkerina dobiti još jedan priključak i na ovoj saobraćajnici. Osim što će povezivati ljude, ovaj put će povezivati i privredu, tako da će i Debeljača i opština Kovačica puno dobiti izgradnjom ovog puta - smatra Tasić.

Milan Garašević očekuje da će završetkom ove saobraćajnice žitelji imati višestruke koristi:

- Biće nam bliži Beograd i aerodrom, što će veoma korisno biti za sve naše građane, kao i za buduće investitore. Kada je u pitanju auto-put Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, koji će presecati naše dve opštine, buduća kovačička petlja će imati veliki ekonomski značaj za ovaj kraj, dovesti investitore, podići cenu nekretnina, tako da sam ponosan što ćemo uspeti da ga završimo - rekao je Garašević, napominjući da je ova saobraćajnica važna za poljoprivrednike Debeljače, jer oni većim delom imaju posede na području katastarske opštine Opovo.

I predsednik Saveta MZ Debeljača Stevan Lazički veruje da će nova saobraćajnica puno značiti za razvitak privrede u Debeljači i opštini Kovačica, odnosno za zadržavanje mladih na selu.

Direktor Ras inženjeringa Đurađ Švraka je posle potpisivanja ugovora najavio da će mašine na gradilištu biti već za nedelju dana, a izgradnja će potrajati do kraja godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.