NavMenu

Za stadione u Podgorici, Cetinju i Nikšiću FSCG izdvaja blizu 7 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 15.05.2020. 08:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: JTKPHOTO/shutterstock.com)Ilustracija
Fudbalski savez u saradnji sa Vladom Crne Gore, Dirkecijom javnih radova, Prestonicom Cetinje, Opštinom Nikšić i kompanijom Čelebić intenzivno i predano radi na unapređenju fudbalske infrastrukture u Crnoj Gori.

Kako se navodi na sajtu FSCG, u toku je realizacija četiri veoma važna projekta koja će umnogome poboljšati uslove za odigravanje klupskih mečeva, kao i takmičarskih i prijateljskih utakmica svih nacionalnih selekcija.

- Najveća investicija, u finansijskom i infrastrukturnom pogledu, realizuje se na Cetinju, gde je u toku izgradnja stadiona Sveti Petar Cetinjski. Stadion, koji će ispunjavati kriterijume FIFA i UEFA, ima kapacitet od 5.192 mesta i na njemu će se, osim utakmica lokalnih klubova, igrati i mečevi seniorske i mlađih reprezentativnih selekcija. Za moderno fudbalsko zdanje u prestonici opredeljeno je ukupno 8,8 mil EUR, od čega je Fudbalski savez Crne Gore obezbedio dva miliona - navodi se na sajtu.

Krajem prošle godine započeta je i gradnja nove tribine na glavnom terenu trening kampa FSCG na Starom aerodromu, kapaciteta 1.166 mesta. Završetkom tribine dobiće se idealni uslovi za odigravanje međunarodnih utakmica mlađih i ženskih nacionalnih selekcija. Investiciju od 1,8 mil EUR u potpunosti pokriva Savez.

- U Nikšiću se radi na rekonstrukciji zapadne tribine Gradskog stadiona. Nova i moderna tribina, koja će imati kapacitet od 3.200 mesta, u potpunosti će zadovoljavati standarde FIFA i UEFA za odigravanje međunarodnih klupskih i reprezentativih utakmica. Ukupna vrednost investicije u Nikšiću je 4,6 mil EUR, od kojih je 1,5 miliona izdvojio Fudbalski savez - ističu iz FSCG.

Kako dodaju, u toku su i intenzivni radovi na zapadnoj tribini stadiona DG arena u Lješkopolju, predgrađu glavnog grada. Kapacitet nove tribine je 2.500 mesta, dok je ukupan kapacitet stadiona 4.000.


- Fudbalski savez je za radove na zapadnoj tribini, pokrivanje istočne tribine i nabavku busena za teren izdvojio oko 1,4 mil EUR - ističu.

Za radove na četiri pomenuta objekta, Fudbalski savez je izdvojio oko 6,7 mil EUR.

- Podsetimo da je Fudbalski savez u prethodnom periodu investirao oko 3,5 mil EUR u izgradnju reflektorskog osvetljenja na Gradskom stadionu u Pljevljima, stadionu Trešnjica u Golubovcima, stadionu OFK Titograd na Starom aerodromu, stadionu FK Kom u Podgorici, stadionu DG arena u Lješkopolju i stadionu Braće Velašević u Danilovgradu. Realizacijom ovih projekata stvoreni su uslovi za odigravanje mečeva u večernjim terminima, što će biti od izuzetnog značaja na početku i samom kraju fudbalske sezone u Crnoj Gori - zaključuje se u tekstu koji je objavljen na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.