NavMenu

Pandemija će koštati industriju osiguranja preko 200 mlrd USD

Izvor: Tanjug Četvrtak, 14.05.2020. 16:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: baur/shutterstock.com)Ilustracija
Pandemija će koštati industriju osiguranja preko 200 mlrd USD, pedviđa londonska osiguravajuća kuća Lojds.

Prema procenama kompanje, Lojdsove isplate osiguranja sada su na nivou kao posle napada 11. septembra 2001, ili isplaćenih naknada na ime štete koje su zajedno naneli uragani Harvi, Marija i Irma 2017. godine, prenosi agencija AP.

Lojds, koji kao osiguravač tržišta isplaćuje odštetu osiguravajućim kućama pogođenim katastrofama, naveo je u saopštenju da očekuje da će osiguravajućim kompanijama isplatiti između tri i 4,3 mlrd USD, kako bi im pomogao da se izbore sa pandemijom COVID-19.

Gubici bi mogli da porastu ako se obustava rada nastavi u narednom kvartalu, što bi ukupan ceh industrije osiguranja podiglo na 203 mlrd USD. Za razliku od oluja, na primer, uticaj pandemije je globalan, sistemski i dugoročan, navodi londonska osiguravajuća kompanija.

Studija Lojdsa zasnovana je na pretpostavci nastavka primene mera socijalnog distanciranja i blokade poslovnih aktivnosti u 2020. godini, kao i procenama pada bruto domaćeg proizvoda na globalnom nivou.

- Ono što COVID-19 čini jedinstvenim nije samo razarajući kontinuirani uticaj na ljude i društvo, već i ekonomski udarac - izjavio je generalni direktor Lojdsa, Džon Nil i dodao:

- Kada se svi ti faktori uzmu zajedno, izazov za ovu industriju će biti kao nikada do sada, ali i dalje ćemo se fokusirati na pružanje podrške našim klijentima i nastavićemo da isplaćujemo potraživanja tokom narednih nedelja i meseci.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.