NavMenu

Za treću generaciju "Vip studenata" spremno 120.000 EUR - "Vip mobile" ulaže u buduće stručnjake u telekomunikacijama

Izvor: eKapija Sreda, 20.01.2010. 13:29
Komentari
Podeli

Konkurs za treću generaciju stipendista kompanije "Vip mobile" u okviru projekta "Budi Vip student" otvoren je juče (19. januar 2010. godine) i trajaće do 20. februara 2010. godine. Stručni žiri će, kroz tri eliminacione faze, krajem aprila izabrati novih 20 "Vip studenata" kojima će biti pružena prilika da u "Vipu" steknu i usavrše svoje znanje iz oblasti telekomunikacija. Sve informacije o projektu i formulare za prijavljivanje studenti mogu da preuzmu na sajtu www.jasamvip.rs.

"Budi Vip student" je jedan od sveobuhvatnijih programa stipendiranja u zemlji koji studentima nudi sinergiju teorijskog znanja i praktičnog rada, koja nije dovoljno zastupljena u našem obrazovnom sistemu. U protekle dve godine, u okviru projekta "Budi Vip student" stipendirano je 40 studenata. Nakon završene letnje prakse, u "Vipu" ih je zaposleno osam, dok je petoro angažovano na pojedinačnim projektima. "Vip mobile" u treću generaciju "Vip studenata" ulaže 120.000 EUR.

Pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti završnih godina osnovnih studija Elektrotehničkog (Tehničkog), Matematičkog, Saobraćajnog, Ekonomskog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i srodnih fakulteta državnih univerziteta u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, sa prosečnom ocenom 8 i više i odličnim znanjem engleskog jezika i rada na računaru. Najboljih 20 "Vip studenata" dobiće kao nagradu plaćenu školarinu za prvu godinu master/doktorskih studija na matičnom fakultetu, dvomesečnu plaćenu letnju praksu u "Vipu", putovanje u Beč i posetu centrali "Mobilkom austria grupe" i "Telekoma Austria", mentorstvo senior menadžera "Vipa", kao i "Vip telefone" i SIM kartice.

Značajnu podršku projektu od samog početka pruža Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo.

- Inicijativa Vipa je odlična prilika za sve talentovane studente koji su sposobni da odgovore zahtevnoj industriji telekomunikacija, da nastave sa profesionalnim usavršavanjem po najvišim standardima. Telekomunikacije se neprestano i brzo razvijaju, zbog čega je mlad, stručan kadar veoma tražen, kako u inostranstvu, tako i u Srbiji - rekla je ministarka Jasna Matić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.