Izvor: Promo | Sreda, 13.05.2020.| 08:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Odgovoran poslodavac tokom COVID-19 krize

(Foto: Sixsentix)
Za sve situacije, ali posebno ove nesvakidašnje, je najbitnije da se misli i odlučuje "mirne glave", bez panike i organizovano. Takođe, veoma dobre pripreme i praćenje razvoja situacije vam donose materijala za efikasnije odluke. Tako smo već pri prvim naznakama da može doći do pandemije i vanrednog stanja, odlučili da na nivou cele grupacije, koja uključuje Sixsentix i QA Cube kompanije u Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji, Poljskoj, UAE i Srbiji, imamo dnevne kratke sastanke vezane za uticaj korone na poslovanje naše grupacije, kako bismo unapred imali određene informacije koje nam mogu značiti za dalje korake.

Ovi sastanci su imali za cilj da razmenimo iskustva i savete, sveže informacije o stanju kod klijenata i eventualnim promenama na projektima, ali i da na vreme pripremimo plan B i plan C za moguće negativne uticaje na naše poslovanje i posledice kojih može biti nakon pandemije. Oba ova plana podrazumevala su kao prioritet 1 očuvanje standarda zaposlenih, stabilnost i likvidnost kompanije, kao i kontinualnu kvalitetnu isporuku našeg servisa i proizvoda klijentima. Plan B je podrazumevao da ojačamo likvidnost u svim kompanijama u grupaciji u slučaju da klijenti kasne sa uplatama ili da se neki od projekata "ugase". To je značilo da sa poslovnim bankama dogovorimo bolje uslove i potencijalne kredite, ali i da apliciramo za pomoć države ukoliko bude omogućena i ako uslovi budu povoljni. Plan C je podrazumevao restriktivnije mere, ali imajući u vidu da nismo imali problema u poslovanju, nismo bili prinuđeni da ga aktiviramo.

Svakako da gore navedeni planovi i mere ne bi značili puno da kompanija nije u proteklih osam godina radila na poslovnom balansu, stabilnom poslovanju, dobrim odnosima sa klijentima i praćenju trendova.

Ni u jednom momentu nismo razmišljali o smanjenju broja zaposlenih. Naprotiv, za vreme vanrednog stanja smo zaposlili nove kolege i imali redovne intervjue za nova zapošljavanja. Ovde nam je bio izazov da sve intervjue, treninge i testiranja uradimo online, pa smo čak i organizovali kandidatima laptopove kako bismo im olakšali rad od kuće tokom treninga. Ekipa koja je učestvovala u selekciji kandidata i treninzima je ovaj izazov savladala na profesionalnom nivou.

Sa druge strane, transparentnost i redovna informisanost svih u kompaniji je jako bitna kako bi se izbegla moguća panika, kako bi se zaposleni osećali sigurno tokom ovog perioda (posebno ako svakog dana čujete da je veliki broj ljudi u svetu dobio otkaz, jer se kompanije zatvaraju ili slabije posluju), ali i kako bi se efikasnost u radu održala. Zahvalio bih se svim kolegama za uloženi trud i rad tokom ovog perioda, jer ni u jednom momentu produktivnost nije opala. Bitno je da kompanija veruje u svoje zaposlene, ali i da zaposleni veruju da će kompanija donositi odluke u obostranu korist.

Zahvaljujući pripremama i standardima koje smo uveli u naše poslovanje, kao i investicijama u infrastrukturu i sigurnosne sisteme u prethodnih godinu i više dana, uspeli smo da u roku od dva dana omogućimo svim zaposlenima da rade od kuće, a da nismo imali većih problema u radu i da sigurnost poslovanja ostane na dobrom nivou.
Pored navedenog, paralelno smo radili na tome da očuvamo zdravlje zaposlenih. Zbog toga je odlučeno da svi radimo od kuće i pre uvođenja vanrednog stanja u zemlji. Obezbedili smo dovoljno maski za svakog zaposlenog i članove porodice. Kancelarije u kojima radimo su se redovno dezinfikovale, čistile i održavale. Odlučili smo da ćemo se vratiti u kancelarije dve nedelje nakon ukidanja vanrednog stanja kako bismo se svi osećali sigurno. Drago mi je da nismo imali nijedan zabeležen slučaj zaraze u kompaniji što govori da je odgovornost bila na visokom nivou.

Imajući u vidu da kompanija redovno učestvuje u humanitarnim akcijama, to smo nastavili da radimo i u toku pandemije. Velika zahvalnost ide i našim zaposlenima koji su, pored pomoći kompanije, sami prikupljali sredstva za donaciju, kao što su to radili i ranije. Zajedničkim snagama pomogli smo udruženja:

• Osmeh na dar iz Beograda; akcija kojoj smo doprineli bavila se opremanjem dečijih bolnica (kupovina pulsnih oksimetara) i dečijom ekskurzijom (taj deo je otkazan zbog situacije);

• Srbi za Srbe iz Beograda; pomoć se odnosila na socijalno ugrožene porodice koje imaju više od jednog deteta, u okviru njihovog projekta "Borba protiv korone";

• Quantox Technology iz Čačka; učestvovali smo u Humanitarnom turniru CS:GO - pobednici turnira su odlučivali gde će tačno uložiti sredstva, s fokusom na najugroženije pandemijom;

• Iznos prikupljen zajedničkom akcijom zaposlenih i kompanija Sixsentix DOO i QA Cube DOO smo donirali preko sajta donacije.rs projektu "Srbija hakuje koronu, Vizionari Srbije", nosilac projekta je organizacija Laboratorija zdravstvenih tehnologija iz Beograda;

Virus COVID-19 je uspeo dobro da uzdrma svetsku ekonomiju, ali i poslovanje mnogih kompanija u svetu. Ovaj period je pokazao ko je kakav čovek, koliko je koja kompanija stabilna i kakvi su stavovi pojedinaca prema životu, ali i kompanije prema zaposlenima i svom poslovanju, kao i obrnuto. Da li će posle COVID-19 vremena biti drugačija? Verovatno da hoće. Možda ćemo se vratiti i starim navikama, ali najbitnija stvar je da izvučemo dobre pouke iz ovog neugodnog perioda. Ono što smo mi naučili za ovo vreme primenićemo u daljem poslovanju i siguran sam još više unaprediti uslove za rad, kao i naš servis i proizvod.

Branko Milikić, Managing Director Sixsentix/QA Cube Novi Sad
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.