NavMenu

Priboj u doba korone - Gradi se fabrika, hotel, renoviraju fasade, raspisuju tenderi...

Izvor: ZoomUe Utorak, 12.05.2020. 12:05
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Dejan Trajkovic)
Iako ima kašnjenja zbog vanrednog stanja izazvanog epidemijom koronavirusa, u opštini Priboj su nastavljeni započeti infrastrukturni projekti. Najvažniji među njima su izgradnja prve fabrike posle 40 godina i hotela sa četiri zvezdice.

Osim prepoznatljive Fabrike automobila Priboj koja proizvodi vozila za namensku industriju, gradić na Limu će dobiti i fabriku automobilskih delova, a stari hotel Bić koji je prošle godine prodat za oko 17 miliona dinara renovira privatni investitor.

- Veoma nas raduje da ono što smo započeli ide svojim tokom. Sve Pribojce najviše raduje izgradnja prve fabrike posle 40 godina, investitor je firma iz Nemačke, a zaposliće 400 radnika. Intenzivirana je izgradnja hotela sa četiri zvezdice i to je sve šansa za nova radna mesta i kvalitetniji i bolji život u Priboju - kazao je predsednik opštine Lazar Rvović.

Zajedno sa vlasnikom hotela dogovoreno je i uređenje Starog Priboja kako bi prostor oko hotela i ceo Stari Priboj bio stavljen u službu turizma. Raspisan je i tender za izvođača radova na izgradnji pešačko-biciklističke staze do Mramorja.

- Rade se fasade na zgradama, prilaz hotelu i cela ulica. Završena je dokumentacija i očekujemo ubrzo raspisivanje tendera za Ulicu 12. januar - naveo je Rvović.


Zbog situacije izazvane virusom korona kasne radovi na putnoj infrastrukturi, ali su i oni nastavljeni i biće završeni u predviđenim rokovima.

- Kasni se dosta, ali ćemo stići sve zacrtano, to je za ovu godinu 35 putnih pravaca, a pripremamo i još jedan tender za celokupnu opštinu - dodao je Rvović.

U završnoj fazi je i izgradnja fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Branko Radičević" koju su zajednički finansirali opština i Evropska unija. U toku su i intenzivni radovi na završetku Regionalnog start up centra, što će biti šansa za mlade stručne ljude i celokupnu privredu opštine Priboj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.