NavMenu

Sreten Obrenović CRH Srbija - ZidoMal, novo visokokvalitetno vezivo za zidanje i malterisanje

Izvor: Promo Utorak, 12.05.2020. 15:46
Komentari
Podeli
Sreten Obrenović (Foto: CRH Srbija)Sreten Obrenović
CRH Srbija deo je internacionalne grupacije CRH koja se bavi proizvodnjom i distribucijom građevinskih materijala. CRH posluje u Srbiji od avgusta 2015. godine, a glavni proizvodi su cement, beton i veziva. Od aprila 2020. proizvode novo visoko-kvalitetno vezivo za zidanje i malterisanje ZidoMal koje je zamenilo dotadašnji proizvod Novimal. Prednosti novog veziva su veće pritisne čvrstoće kao i veća količina proizvedenog maltera što sveukupno donosi uštedu od 10% u odnosu na produžni malter.

Sa Sretenom Obrenovićem, savetnikom za primenu prozvoda u kompaniji CRH Srbija razgovarali smo o uspesima kompanije, ali i novim proizvodima koje nude na tržištu.

- Iz fabrike cementa u Popovcu kod Paraćina, koja je osnovana 1898. godine, isporučujemo različite tipove cementa i veziva našim kupcima u Srbiji, ali i šire. Pored cementa, prisutni smo i na tržištu betona u Beogradu gde sa 4 betonske baze snabdevamo gradilišta betonima visokog kvaliteta. Trenutno, naša kompanija ima oko 300 zaposlenih.

Na kojim ste projektima bili angažovani?

- S ponosom ističemo da smo na tržištu prepoznati kao pouzdan partner u realizaciji građevinskih projekata. U proteklom periodu naša kompanija je kao dobavljač visoko-kvalitetnih cemenata i betona bila deo različitih građevinskih poduhvata među kojima su najinteresantniji Koridor X, most Moračica u Crnoj Gori, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, vetropark Kovačica i mnogi drugi. Što se tiče aktuelnih projekata, trenutno isporučujemo cement za izgradnju auto-puta Preljina-Požega, rekonstrukciju u RTB-u Bor kao i beton za izgradnju Kule Beograd na projektu Beograd na vodi.

Koja je tajna uspešnog poslovanja kompanije CRH?

- Tajna uspeha CRH Srbije jesu njeni ljudi i timski duh. Naša misija je stvaranje vrednosti i dobrobiti za sve naše partnere i to na konzistentan, održiv i odgovoran način, dakle težimo da svi budu zadovoljni!

Vizija CRH Srbije je da postane vodeća industrijska kompanija kako u Srbiji, tako i u okviru CRH grupacije.

Koje usluge i proizvode nudite klijentima?

- Pored visokog kvaliteta naših proizvoda, ono što nas izdvaja od drugih i na čemu se gradi međusobno poverenje sa poslovnim partnerima jesu dodatne usluge poput logistike, tehničke podrške i marketinga. To je ono što našim proizvodima daje dodatnu vrednost i na šta smo naročito ponosni.

Proizvodni program cementare CRH Srbija u Popovcu trenutno obuhvata 2 vrste veziva i 6 različitih tipova cementa. Ako biste nas pitali koji tip cementa je najbolji, odgovor je da je svaki od njih najbolji za konkretne aplikacije za koje je namenjen.

Da bismo ispratili zahteve građevinske industrije, mi smo uvek tu uz naše kupce, osluškujemo šta je to što njima treba da bi bili još bolji i uspešniji u poslu koji rade. Iz tog razloga težimo da razvijamo proizvodni program tako da uvek prati potrebe i zahteve tržišta.

Razvili ste i novi proizvod ZidoMal. Koje su njegove specifičnosti i prednosti?

- Od aprila 2020. proizvodimo novo visokokvalitetno vezivo za zidanje i malterisanje ZidoMal koje je zamenilo dotadašnji proizvod Novimal. Prednosti novog veziva su veće pritisne čvrstoće kao i veća količina proizvedenog maltera što sveukupno donosi uštedu od 10% u odnosu na produžni malter.

(Foto: CRH Srbija)

ZidoMal je idealan proizvod za zidanje, uz odlično vreme obradivosti koje je krajnjim korisnicima jako važno pri upotrebi, daje visoke čvrstoće maltera a samim tim i zidova. Upotrebom ZidoMala, shodno preporučenoj dozaži peska i veziva, postižu se marke maltera veće od M5.

Optimalan sadržaj uvučenog vazduha i finoća mliva obezbeđuju jako dobru obradivost maltera što čini Zidomal pogodnim i za izradu maltera za malterisanje. Prednost upotrebe ZidoMala pri zidarskim poslovima ogleda se i u lakoći primene jer je pri spravljanju maltera neophodno dodati samo pesak i vodu za postizanje željene obradivosti.

Takođe naglašavamo da su prilikom razvoja novog proizvoda rezultati laboratorijskih ispitivanja potvrđeni praktičnim iskustvima sa majstorima. Kada smo sigurni da su krajnji korisnici zadovoljni uslugama i performansama naših proizvoda, onda je to znak da tim CRH Srbije radi dobar posao!

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.