NavMenu

Fond za razvoj odobrio 300 kredita vrednih 1,9 milijardi dinara

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 11.05.2020. 18:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: create jobs 51/shutterstock.com)Ilustracija
Fond za razvoj do sada je odobrio 300 povoljnih kredita ukupne vrednosti oko 1,9 milijardi dinara, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

On je gostujući na TV Kopernikus rekao da je na poslednjoj sednici Fonda kroz Program finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom COVID - 19 odobreno oko 380 miliona dinara za 125 kredita.

Stevanović je naveo da je interesovanje za povoljne kredite veliko zato što su uslovi kreditiranja dobri i da su se najviše javljala mikro, mala, a onda i srednja preduzeća iz cele Srbije.

- Nova sednica Upravnog odbora Fonda biće održana do kraja nedelje i verujem da će se, s obzirom na dinamiku prijavljivanja, na njoj odlučivati o oko 100 novih zahteva - rekao je Stevanović.

Državni sekretar je istakao i da je do sada odbijeno oko 70 zahteva zato što nisu ispunjavali uslove, odnosno, nisu bili u skladu s kriterijumima koje predviđa program.

Stevanović je ukazao da je procedura prijavljivanja pojednostavljena i da se sve radi elektronski.

Prema njegovim rečima, privrednici ne moraju da dolaze do Fonda sve do momenta potpisivanja ugovora, a kako bi se stvari olakšale u čitav proces uključene su regionalne razvojne agencije koje su od velike pomoći.

On je podsetio da je za realizaciju programa opredeljeno 24 milijardi dinara i da veruje da će najveći deo novca biti potrošen do 20. decembra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.