Izvor: eKapija | Ponedeljak, 11.05.2020.| 17:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izabrano novo rukovodstvo Poslovnog saveta za saradnju sa Srbijom

Ilustracija (Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)
U formatu video-konferencije 30. aprila držano je organizaciono zasedanje Poslovnog saveta za saradnju sa Srbijom, kojim je predsedavao zamenik predsednika Trgovinsko industrijske komore Ruske federacije Vladimir Padalko.

Tokom zasedanja su o perspektivama ekonomske saradnje sa Srbijom govorili predstavnici Ministarstva za ekonomski razvoj i Ministarstva industrije i trgovine Ruske Federacije, kao i predstavnik TIK RF u Srbiji i Crnoj Gori.

Na zasedanju je, radi unapređenja efikasnosti tokom daljeg rada, razmotreno pitanje planske rotacije u rukovodstvu Poslovnog saveta za saradnju sa Srbijom.

Na osnovu rezultata glasanja učesnika zasedanja, na poziciju predsednika je izabran generalni direktor JAD Rosseti Pavel Anatoljevič Livinskij, navedeno je na sajtu TIK RF.

Kandidaturu izabranog predsednika je preporučilo Ministarstvo energetike Ruske Federacije, a podržalo Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije.

Predsednik Poslovnog saveta za saradnju sa Srbijom Pavel Livinskij je u obraćanju izneo svoje viđenje zadataka koji očekuju Poslovni savet, potvrdio spremnost da se ujedine napori poslovnih krugova Rusije u radu sa partnerima u Srbiji, istakao značaj organizovanja bilateralnih poslovnih događaja i produbljivanja bilateralne saradnje konkretnim projektima.

Tokom zasedanja je takođe izabran zamenik predsednika i imenovan izvršni direktor poslovnog saveta. To je
Logatkin Andrej Vjačeslavovič, direktor Departmana za međunarodnu saradnju JAD Rosseti.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.