NavMenu

Ulaganje u niški aerodrom 12 mil EUR - Projekat za dogradnju 5.000 m2 tokom 2020.

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.05.2020. 08:33
Komentari
Podeli
(Foto: Nixy Jungle/Shutterstock)
Proširenje i dogradnja Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i dalje je u planu, a projektna dokumentacija trebalo bi da bude završena u toku ove godine, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović za Južne vesti.

- Ulaganje u niški aerodrom je 12 mil EUR, radi se toranj i radi se proširenje putničkog terminala. Niš je za nas jednako važan kao i aerodrom Beograd, a koliko znam, dokumentacija se radi pretpostavljam u toku ove godine. Moramo biti svesni da smo morali da pomerimo neke stvari, ali u toku ove godine nadam se da ćemo imati određene radove - rekla je ministarka.

Podsetimo, Aerodromi Srbije raspisali su početkom 2020. tender za projektanta za proširenje putničkog terminala Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, a posao je poveren grupi ponuđača koju čine kompanije Bauprojekt, beogradski Institut Mihajlo Pupin, IMP Automatika i Delta inženjering. Vrednost ugovora je 14,38 miliona dinara.

Prema konkursnoj dokumentaciji zgrada niškog aerodroma trebalo bi da dobije više "check in" šaltera za registraciju putnika i prtljaga sa odgovarajućim trakastim transportnim sistemom.

Osim toga, niški aerodrom ponudiće putnicima i nove sadrržaje koji bi trebalo da povećaju nivo usluga putnika i korisnika terminala, kao što su prostori za komercijalne sadržaje, VIP salon i ambulanta.

Novi objekat biće dograđen sa istočne strane postojećeg objekta. Površina predviđena za dogradnju postojećeg objekta iznosi ukupno oko 5.000 m2.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.