NavMenu

Tradicija i inovativnost preduzeća "Podrum Radovanović", "PSTech" i "Kolarević" - "Blic" bira najboljeg preduzetnika za 2009. u Srbiji

Izvor: Blic Utorak, 19.01.2010. 12:09
Komentari
Podeli

Svakog radnog dana "Blic" predstavlja po nekoliko preduzeća koja su članovi žirija izabrali u krug 50 najboljih u okviru malih i srednjih preduzeća. Redosled predstavljanja nije odraz rangiranja i sva preduzeća do završetka predstavljanja ravnopravno konkurišu za najboljeg preduzetnika 2009. godine u Srbiji.

Miodrag Radovanović</STRONG>Miodrag Radovanović<STRONG>

"Podrum Radovanović", Krnjevo

Preduzetnik: Miodrag Radovanović

Godina osnivanja: 2006.

Delatnost: Proizvodnja vina od svežeg grožđa

"Podrum Radovanović", jedna od najpoznatijih vinarija u Srbiji, osnovan je kao pravni sledbenik samostalne radnje "Mali podrum" koja se bavila istom delatnošću. Osnivač je Miodrag Radovanović, tehnolog, sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji vina koja su poznata po vrhunskom kvalitetu. Preduzeće proizvodi vina zaštićenog geografskog porekla koja su od Ministarstva poljoprivrede proglašena vrhunskim. "Podrum Radovanović" dobio je brojna priznanja i nagrade, a 2007. godine, odlukom komisije za brendiranje, "Podrum Radovanović" je proglašen superbrendom Srbije.

Preduzeće, koje je prošle godine izabrano među pet najboljih u izboru preduzetnika 2008. godine, poseduje najsavremeniju opremu za proizvodnju i skladištenje koji ispunjavanju svetske standarde. Do prepoznatljivog imena među proizvođačima vina stigli su velikim ulaganjima i radom, vrhunskom grožđu, ali i najboljim hrastovim buradima i pampurima za flaše koje uvoze iz inostranstva. Njihova vina odnedavno se mogu pronaći u široj prodaji, ali se uglavnom služe u renomiranim restoranima ili se isporučuju namenski.

Miodrag Radovanović</STRONG>Miodrag Radovanović<STRONG>

"PSTech", Beograd

Preduzetnik: Branka Radovanović

Godina osnivanja: 1996.

Delatnost: Razvoj softvera i IT rešenja

Jedan od lidera u oblasti izrade softverskih programa u sektoru malih i srednjih preduzeća jeste beogradsko preduzeće "PSTech", koje je ove godine od Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA dobilo nagradu "Najbolji izvoznik".

Preduzeće danas zapošljava 76 visokokvalifikovanih stručnjaka, a u 2009. godini je, uprkos nepovoljnim ekonomskim okolnostima, zaposlilo još 16 inženjera. "PSTech" pruža usluge analize, dizajna, programiranja, testiranja, implementacije softverskih proizvoda... Godinama je u partnerstvu sa CISCO-om, jednom od najvećih svetskih IT kompanija, vodećim proizvođačem mrežne opreme i telekomunikacionih uređaja. Zahvaljujući tome, inženjeri ovog preduzeća imaju mogućnost da rade na vodećim tehnologijama i procesima u okruženju najuspešnijih svetskih kompanija.

"PSTech" je počeo sa radom 1996. kao sistem integrator za oblast primene tehnologija automatske identifikacije i automatskog prikupljanja podataka, a 2001. je započeo sa razvojem softvera za američko tržište. Kvalitet usluga preduzeća dokazuju izvozni rezultati a zbog kojih su i dobili nagradu "Izvoznik godine" u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

Miodrag Radovanović</STRONG>Miodrag Radovanović<STRONG>

"Kolarević", Ćićevac

Preduzetnik: Dušan Kolarević

Godina osnivanja: 2000.

Delatnost: Proizvodnja nameštaja od masivnog drveta

Kompanija "Kolarević" je 2000. godine svoj rad započela otvaranjem pilane koja je ubrzo prerasla u industriju za proizvodnju ploča od masivnog lameliranog drveta. Potom 2005. godine "Kolarević" proširuje svoju delatnost na proizvodnju finalnih proizvoda od masivnog drveta. Kvalitet i dizajn njihovih proizvoda najbolje ilustruje činjenica da svoje proizvode plasiraju na tržišta Nemačke, Švajcarske, Grčke, Australije, Španije, Irske... Uz nameštaj kao finalni proizvod "Kolarević" izrađuje i ploče kao poluproizvod. Cink ploče, koje nastaju od manjih drvenih elemenata, najpre se spajaju po dužini, a zatim i po širini, dok se u proizvodnji nameštaja najviše koriste hrast i višnja. Krajem 2008. godine ova kompanija je izabrana među pet vodećih proizvođača iz oblasti drvne industrije.

(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Blic" od 15.01.2010.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.