NavMenu

Letnja promotivna kampanja "Izaberi svoju avanturu - vidi Srbiju" počinje 11. maja - Ovog leta za seoski turizam tražiće se mesto više

Izvor: Tanjug Nedelja, 10.05.2020. 15:27
Komentari
Podeli
(Foto: lustra/shutterstock.com)
Letnja promotivna kampanja namenjena domaćim turistima "Izaberi svoju avanturu - vidi Srbiju" počinje u ponedeljak, 11. maja, a direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović smatra da će se ove godine za seoski turizam tražiti mesto više.

Labović je izrazila nadu da će bolja epidemiološka situacija u zemlji doprineti tome da se domaći turisti odluče za putovanje kroz Srbiju.

- Vidimo po komunikaciji sa lokalnim turističkim organizacijama i pružiocima usluga smeštaja da je zaista interesovanje veliko, naročito kada su u pitanju seoska domaćinstva i etno sela. Mislimo da će se u 2020. zatražiti mesto više kada je seoski turizam u pitanju, ali isto tako mislimo da će planinski centri i naše banje imati veliku pažnju - rekla je Labović za Tanjug.

Ona je podsetila i na veliku tražnju za turističkim vaučerima po Srbiji, navodeći da je u prva dva meseca podeljeno 160.000 vaučera za domaće turiste, i da je pripremljeno još 400.000 vaučera.

- To pokazuje da s pravom možemo da očekujemo da će veliki broj domaćih turista putovati i odlučiti se za odmor u Srbiji. Mi ćemo tome kroz našu letnju kampanju posebno da posvetimo pažnju i ona će biti usmerena samo na domaće turiste - rekla je Labović.

Kaže da će letnja kampanja biti jako interesantna, a imaće za cilj da pomogne građanima da se lakše odluče gde letovati u Srbiji.

Govoreći o trenutnom stanju u srpskom turizmu, Labović kaže da je još rano donositi finalnu ocenu, ali trenutni podaci pokazuju da je u prvom kvatalu turizam ostvario pad u broju dolazaka turista za nešto više od 8%, a kada su noćenja u pitanju onda je oko 2%.

Kaže da je veći procenat pada kod stranih, nego kod domaćih turista.

- Moram da napomenem da nas ne zavara ova cifra, jer kada kažete minus osam odsto, ne zvuči preterano strašno, ali je činjenica da je je rezultat januara i februara gde smo imali odličan porast i dolazaka i noćenja turista - ukazala je Labović.


Gledano prema rezultatima iz januara i februara, ova godina bila bi rekordna za srpski turizam, ističe Labović.

Održavanje manifestacija u zemlji, kaže Labović, zavisiće od epidemiološke situacije, odnosno od predloga epidemiloga i propisa koji budu na snazi, ali u ovom trenutku, ističe, sve manifestacije su otkazane.

- I organizatori manifestacija će morati da procene da li se isplati da organizuju te manifestacije u nekom drugom terminu, tu govorimo o onim manifestacijama koje su u ovom trenutku otkazane - rekao je Labović.

Navodi da će tek naknadno biti odlučeno da li će se manifestacije održati do kraja godine u drugom terminu, ili će sve biti pomereno za sledeću godinu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.