NavMenu

Za ulazak u Srbiju biće neophodan negativan PCR test - Poznata i cena testiranja?

Izvor: Tanjug/B92 Subota, 09.05.2020. 09:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Bezarević)Ilustracija
Odluka koja propisuje da će građanima Srbije za ulazak u zemlju biti dovoljan negativan PCR test, ne stariji od 72 časa, dok će u suprotnom morati u karantin na 14 dana, usvojena je juče, 8. maja, potvrdila je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je u izjavi za Televiziju Pink istakla da građani mogu da izađu iz Srbije, dok ulazak u druge države zavisi od same zemlje u koju putuju.

Ona je dodala da je liberalizovana i procedura za ulazak stranaca, što je važno zbog privrede i stranih studenata, kojima će takođe biti potreban PCR test koji pokazuje da su negativni na Covid-19, ne stariji od 72 časa, uz napomenu da će im donekle, ipak, biti ograničeno kretanje, u skladu sa potrebama.

Premijerka je poručila da je za građane i dalje najvažnija lična odgovornost, jer nema više tako restriktivnih mera.

Ona je konstatovala da je danas zabeležen blagi skok zaraženih koronavirusom u odnosu na juče, ali je bilo i više testiranih, a procenat iznosi približno 1,6.

- To nije razlog za brigu jer smo danas imali najveći pad aktivnih slučajeva. Situacija je pod kontrolom. Vanredno stanje nismo ukidali dok nismo bili potpuno sigurni da je situacija pod kontrolom, ali građani moraju da imaju svest da je ovo nova normalnost dok ne bude vakcine - ponovila je premijerka.

Brnabić je ukazala na to da je sve na ličnoj odgovornosti i uputila molbu građanima da sprovode mere opreza, koriste maske, rukavice, peru ruke, drže distancu i poštuju zabranu velikih okupljanja.

Građani koji budu putovali u inostranstvo, u zemlje koje insistiraju na zdravstvenom pasošu, moći će u Srbiji da urade test na virus korona koji će koštati oko 6.000 dinara, izjavio je pulmolog i član Kriznog štaba Branimir Nestorović u emisiji Fokus na TV B92.

On je rekao i da će u Srbiji zbog putovanja građani moći da urade test na virus korona na svoj zahtev i da će se to raditi u laboratoriji u Kliničkom centru Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.