NavMenu

Vrabac servis ponovo u centru Beograda

Izvor: eKapija Petak, 08.05.2020. 17:18
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandra Kekić)
Vrabac servis – linija javnog prevoza u centru glavnog grada, počeće ponovo da radi u subotu, 9. maja, najavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Prema njegovim rečima, na liniji će svakodnevno raditi tri vozila, uz polaske na svakih 10 minuta. Usluga Vrabac servisa besplatna je za sve korisnike, dodao je on.

– Prvi polazak je sa Obilićevog venca u 10.30, a poslednji polazak u 17.30 sati – precizirao je pomoćnik gradonačelnika.

Prevoz će biti organizovan u skladu sa preporukama Kriznog štaba za suzbijanje epidemije virusa korona i u skladu sa epidemiološkom situacijom, naglasio je Mladenović.

Trasa Vrabac servisa je Obilićev venac – Čika Ljubina – Kneza Mihaila – Vuka Karadžića – Studentski trg – Uzun Mirkova – Kralja Petra – Kosančićev venac – Maršala Birjuzova – Carice Milice – Obilićev venac, precizirao je pomoćnik gradonačelnika.

Naglasio je da su stajališta: Kulturni centar Beograd – Delijska česma – Studentski trg – Kalemegdan – Konak kneginje Ljubice – Kosančićev venac – Topličin venac i početna stanica Obilićev venac.

Mladenović je podsetio da je Vrabac servis uveden prošlog leta, krajem avgusta, prvenstveno zbog stanovnika centralne gradske zone, ali su ga koristili i turisti koji posećuju centar grada.

On je naglasio da se proširenjem pešačkih zona u centru grada ukazala potreba za ovom vrstom usluge, to jest za uvođenjem ove posebne linije.


– Ovim elektronskim i ekološkim vozilima postignut je željeni cilj. S jedne strane, ljudi koji žive u ovom delu grada brže su se kretali od jedne do druge tačke, a sa druge strane, veliki broj turista koji je posetio centar grada mogao je potpuno besplatno da se prevozi, kao i svi ostali putnici koji koriste taj servis – rekao je Mladenović.

On je dodao da su prošle godine u upotrebi bila četiri vozila, od kojih je jedno prilagođeno osobama sa invaliditetom" prenosi Beoinfo.

– Ovaj servis ide kroz pešačku zonu, vozila se kreću usporeno, tako da svi oni koji ga koriste mogu da uživaju u čarima centralne zone našeg lepog grada – rekao je Mladenović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.