NavMenu

Ralf Šumaher želi našu trobojku?

Izvor: Novosti Utorak, 19.01.2010. 10:43
Komentari
Podeli

Ralf ŠumaherRalf Šumaher

Zvuči neverovatno ali i Šumaher je stao u red pred vratima prvog srpskog gran-pri tima Stefan GP!

Nemački mediji i ugledni specijalizovani američki Motorsport, posvećuju dosta pažnje "susretu nekadašnjeg vozača F1 i srpskog biznismena Zorana Stefanovića".

Povod je jasan: Ralf Šumaher pokušava da se, poput proslavljenog brata Mihaela, vrati na staze slave u Formulu 1.

Na "liniji" sa "Novostima" je čovek koji je pre više meseci sve i "zakuvao" Zoran Stefanović. Da podsetimo on je prvo formiranjem Stefan GP tima, a zatim i tužbom protiv FIA (smatra da su neosnovano odbili zahtev za ulazak njegovog tima u šampionat 2010.) evropskom sudu, žestoko ustalasao javnost sveta brzina.

U međuvremenu Stefanović, jeste povukao tužbu protiv Međunarodne automobilske federacije, ali je usledio "cunami" kojeg je izazvala vest da je Stefan GP tim, praktično, pazario Toyota F1 ekipu!

Da li je vest da ste razgovarali sa Ralfom Šumaherom tačna, pitamo za početak?

- Ralf Šumaher je posetio naše sedište u Kelnu. Nema tu nikakve misterije. Dolazio je da se raspita o eventualnom angažmanu kao vozač u našoj ekipi. Nije jedini. Dolazi puno vozača, među poznatijima je i Stefan Klin - kaže Stefanović.

Da li je postignut dogovor?

- Nije. Ali ne bih stvarno mogao da pričam o detaljima. Molimo za još malo strpljenja.

Imamo informaciju da su dva tima, koja bi trebalo da se takmiče u predstojećem šampionatu sveta Formule 1, u velikim finansijskim problemima?

Mi smo spremni da se 14. marta pojavimo na startu prve trke u Bahreinu, ali to ne zavisi od nas. Mislim da će se sve vrlo brzo znati - i dalje je oprezan Stefanović.

Imam zamenu

Šef Formule 1 Berni Eklston je nedavno u intervjuu "Tajmsu" potvrdio da "bar dva tima imaju ozbiljne probleme pred novi šampionat".

- To me uopšte ne zabrinjava jer već imam spremne rezervne, timove koji su u stanju da se izbore i sa teškom finansijskom situacijom - rekao je tada Eklston.

(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Novosti" od 19.1.10.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.