Izvor: Tanjug | Petak, 08.05.2020.| 14:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

LONČAR: Ko želi da putuje, moći će da se testira na koronu i u Srbiji, ali će to morati da plati

Zlatibor Lončar
Zlatibor Lončar (Foto: YouTube/screenshot)
Ukoliko evropske zemlje uvedu obavezu zdravstvenog pasoša omogućićemo našim građanima, koji žele da putuju da obave testiranje na virus korona u laboratorijama u Srbiji, ali će to morati da plate, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Napominje da zdravstveni (korona) pasoš nije uvela nijedna zemlja, da se to još samo razmatra kao mogućnost i da Srbija prati šta se dešava.

Razrađuju se, kako kaže, različite verzije. Neke zemlje predlažu da se svakom putniku koji ulazi na njihovu teritoriju omogući testiranje još na aerodromu. Ta usluga će morati da se plati, a pominje se cifra čak od 190 EUR.

Druga verziju je da putnici mogu da uđu u zemlju, ali je neophodno da sa sobom imaju rezultat testa da su negativni na virus korona. Rezultat ne sme biti stariji od 24 sata.

- Mi se spremamo, ukoliko to bude opcija, da za građane Srbije koji žele da putuju omogućimo testiranje u nekoj od naših laboratorija. Tu uslugu će moraju da plate. Ne želimo nikom da ograničavamo kretanje - rekao je Lončar.

Napominje da je testiranje na virus korona besplatno za sve građane koji imaju neke respiratorne infekcije i koji imaju indikacije da treba da budu testirani.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.