Izvor: eKapija | Petak, 08.05.2020.| 10:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Oronuli kompleks banje Nikoličevo korak bliže uređenju - Raspisan tender za izradu elaborata o geotehničkim uslovima za izgradnju

Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com )
Bazen u Nikoličevu, udaljen svega 7 km od Zaječara, iz godine u godinu propada, a Grad Zaječar namerava da iskoristi blagodeti ovog kompleksa termomineralnih izvora, te bi kompletan banjsko-turistički kompleks uskoro mogao biti preuređen. Posle predstavljanja nacrta PDR-a, sada je raspisana i javna nabavka za izradu elaborata o geotehničkim uslovima korišćenja ovog prostora.

Kako bi se dobili adekvatni geotehnički i geomehanički podaci na osnovu kojih će se utvrditi i uslovi izgradnje i korišćenja prostora za izradu Plana detaljne regulacije banjsko-turističkog kompleksa Nikoličevo, potrebno je izvršiti detaljna geotehnička istraživanja i izvesti radove, i na osnovu njih uraditi elaborat o geotehničkim uslovima korišćenja predmetnog prostora.

Rok završetka elaborata ne može biti duži od 60 dana od potpisivanja ugovora, a rok za podnošenje ponuda je 15. maj 2020.

Više o tenderu pogledajte OVDE.

Kako je eKapija već pisala Nacrtom plana detaljne regulacije, koji je izradila firma Plan urban iz Niške Banje, u okviru banjsko-turističkog kompleksa, na površini od 18.000 m2 planirani su objekti za stanovanje i izdavanje za posetioce i korisnike banjske turističke ponude. Pored otvorenih i zatvorenih bazena i hotela i stacionara sa terapijskim tretmanima, u planu je i izgradnja kamp naselja.

U okviru sportsko-rekreativnog kompleksa, na površini od 5.000 m2, predviđena je takođe gradnja hotela sa terapijskim tretmanima, kao i akva park, spa centar, otvoreni i zatvoreni bazeni, kao i sportski kompleks sa halom za treninge i terenima za male sportove poput košarke i tenisa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.