NavMenu

Otpušteno 2.600 radnika u RS - Zavod za zapošljavanje traži dodatni novac za isplatu naknada

Izvor: Glas Srpske Petak, 08.05.2020. 09:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stokkete/shutterstock.com)Ilustracija
Zavod za zapošljavanje RS traži dodatni novac od Vlade Srpske za isplatu novčanih naknada osobama koje su ostale bez posla, a pravo na to za nepuna dva meseca ostvarilo je oko 2.600 ljudi sa kojima je poslodavac raskinuo ugovor o zaposlenju.

Direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić rekao je da će izdvajanja za novčane naknade onima koji su ostali bez posla definitivno premašiti iznos koji su ove godine planirali za te namene.

- Prema našim prvim procenama, izdaci za naknade biće veći od 2,5 miliona do 3 mil KM u odnosu na planirane troškove. Već smo razgovarali o tome sa čelnicima Vlade RS i upoznali ih sa tim problemima. Imamo obećanja da će nam obezbediti dodatni iznos, kako bi svi oni što ostaju bez posla dobili novčanu naknadu koja im pripada - kazao je Glasu Srpske Vujičić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.