NavMenu

Uređuje se kompleks Avalskog tornja - Na desetogodišnjicu otvaranja nova dekorativna rasveta i bolja bezbednost

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.05.2020. 08:55
Komentari
Podeli
(Foto: Katarina Stevanović)
Kompleks Avalskog tornja uskoro će biti uređen kako bi bio privlačniji turistima, a u planu je i postavljanje nove, dekorativne rasvete. Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze raspisalo je javnu nabavku za realizaciju projekta - Unapređenje opreme i uređenje kompleksa Avalskog tornja u cilju povećanja bezbednosti turista i poboljšanja turističke ponude.

Nabavka je oblikovana u tri partije: dekorativna rasveta na Avalskom tornju, unapređenje opreme i softvera za Centralni sistem za nadzor i upravljanje kompleksom Avalskog tornja i rekonstrukcija i revitalizacija postojećeg Sistema za dugotrajni konstrukcijski monitoring TV tornja Avala.

Rekonstrukcijom dekorativnog osvetljenja potrebno je da se postojeće osvetljenje na tri terase gondole tornja zameni svetiljkama novije generacije sa Led izvorom svetla, kao i da se dodatno dekorativno osvetli antensko čelično-rešetkasti stub kako bi Avalski toranj celom svojom visinom bio ujednačeno osvetljen. Potrebno je da se dekorativnim osvetljenjem na tornju na Avali upravlja iz kontrolne sobe.

Unapređenje opreme i softvera za Centralni sistem za nadzor i upravljanje podrazumeva dovođenje "Siemens - Centralnog sistema za nadzor i upravljanje" u ispravno stanje sa prelaskom na novi centralni sistem Desigo CC sa instaliranjem Siemens licence za rad sa ovim sistemom.

Rekonstrukcija i revitalizacija postojećeg Sistema za dugotrajni konstrukcijski monitoring TV tornja Avala "AVALA-MONITOR" trenutno van funkcije. Defektažom PXI sistema utvrđena je neispravnost kontrolera NI PXI-8105. Pri definisanju novog rešenja, potrebno je maksimalno voditi računa da se što više iskoristi do sada izvedena instalacija, oprema i uređaji. Novi sistem treba biti hardverski i softverski otvoren za proširenja.

Rok za podnošenje ponuda je 5. jun 2020, a više o tenderu pogledajte OVDE.

Avalski toranj svojom jedinstvenom arhitekturom predstavlja jedan od pet glavnih turističkih atrakcija Beograda i godišnje privlači stotine hiljada posetilaca. Visinom od 204 metra omogućava posetiocima da na vidikovcu uživaju u jedinstvenom pogledu ka Beogradu i Šumadiji. Osim njegovog turističkog značaja, Avalski toranj najznačajniji je telekomunikacioni objekat u regionu.

Toranj je srušen 1999. u NATO bombardovanju, a obnovljen je pre deset godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.