NavMenu

Mlevenje žitarica vratilo se u modu tokom vanrednog stanja

Izvor: Novosti Četvrtak, 07.05.2020. 08:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Timmary/shutterstock.com)Ilustracija
Rade Timotijević, vlasnik mlina za mlevenje žitarica i proizvodnju brašna u selu Kaševar, na putu od Blaca prema Kuršumliji, kaže da je u prvih 20 dana vanrednog stanja zbog virusa korona prodao brašna više nego za proteklih godinu dana:

- U tom periodu prodali smo oko 450 tona, a prodaja poslednjih dana ponovo opada.

Kako kaže, čim je proglašena opasnost od korone žito je poskupelo dva dinara, ali on nije menjao cenu brašna.

- Sredinom marta radili smo punim kapacitetom, 120 tona za 24 časa, a poslednjih dana smanjili smo obim proizvodnje, jer je potražnja ista kao i pre uvođenja vanrednog stanja. Stanje na tržištu se normalizovalo. Svi zaposleni u mlinu koristili su sve mere zaštite i na sreću nije bilo slučajeva obolelih od virusa - pojašnjava Timotijević.

Velike količine iz ovog mlina idu i na Kosovo i Metohiju. Kada su ukinute takse, Timotijevića su zvali brojni kupci sa Kosmeta. Problema je, međutim, bilo sa prevozom na administrativnom prelazu Merdare.

- Tražili su od nas da potpišemo neki dokument koji je značio da priznajemo tzv. nezavisno Kosovo na šta nismo pristali, tako da su naši kamioni čekali na prelazu dva dana. Pošto su našim vozačima dozvolili da prevezu te količine, negde oko 120 tona, bez potpisivanja tih papira, više nas niko nije zvao. Verovatno su se i oni snabdeli zalihama - kaže Timotijević.

Timotijević poziva mlade u Srbiji da se više okrenu poljoprivredi i proizvodnim delatnostima. To nas je, kaže, u ovom periodu vanrednog stanja spaslo, kao i uvek kada je najteže.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.