NavMenu

Otvaranje granica neke evropske zemlje ne planiraju pre juna

Izvor: eKapija Sreda, 06.05.2020. 13:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Evgeny Bakharev/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da naša zemlja može da otvori svoje granice, ali i dodao da nigde ne postoji režim slobodnog prelaska državne granice. On je istakao da neke evropske zemlje ne planiraju to da učine pre juna.

Dačić je na sednici Skupštine Srbije rekao da sve države traže neke vrste potvrda ili dozvola za ulazak u vreme pandemije koronavirusa.

- U mapi puta koji je Evropska unija napravila otvaranje granica ne spada u prve mere koje će se primeniti, a neke zemlje to ne planiraju pre juna - naveo je on.

Prema njegovim rečima, građani koji žive u malom graničnom pojasu, koji je oko 50 kilometara, a imaju zemljište ili rade na drugoj strani granice, mogu da prelaze bez ograničenja na mere samoizolacije ili izolacije.

On je naveo da je do sada samo Mađarska krenula u primenu tih mera, i dodao da je dogovor sa Bugarskom u toku i da očekuje da bi narednih dana moglo da se počne sa primenom.

- Sa Bosnom i Hercegovinom je išlo teško, a očekivali smo da će biti lakše, budući da veliki broj ljudi to očekuje i sa srpske i sa bosanske strane - rekao je Dačić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.