NavMenu

Turisti se vratili u Vuhan - Obavezne maske, merenje temperature i skeniranje zdravstvenog koda

Izvor: RTS Utorak, 05.05.2020. 13:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anton Violin/shutterstock.com)Ilustracija
Danas je poslednji dan petodnevnog praznika povodom Dana rada u Kini. Prvomajski praznici su velika prekretnica za kineski turizam, ali i test za zemlju koja je nedavno stavila pod kontrolu epidemiju virusa korona.

Prvi maj je prvi praznik posle više meseci strogih mera, kontrola, karantina i zatvorenih turističkih mesta. Praznik je produžen na pet dana kako bi se podstakli turizam i potrošnja.

To je takođe i šansa za milione Kineza da konačno otputuju u svoja rodna mesta i sastanu se sa porodicom i prijateljima, pošto ih je u tome prečila epidemija virusa korona tokom kineske Nove godine.

Turisti su se vratili i u Vuhan, kineski grad koji je najviše stradao od koronavirusa.

Slobodne dane i letnje temperature stanovnici Vuhana konačno mogu da provode u prirodi. Ipak, preduzete su brojne mere kako bi se izbegli rizici od ponovnog širenja virusa na popularnim turističkim mestima.

Pre svega, rezervacija karata je obavezna, a turisti moraju da prođu kroz niz procedura kao što su merenje temperature i skeniranje zdravstevnog koda pre nego što uđu na turističko mesto. Svi moraju da nose maske i drže distancu, a broj posetilaca ograničen na 30% maksimalnog kapaciteta.

Jedno od najpopularnijih turističkim mesta u Vuhanu je Istočno jezero, jedno od najvećih urbanih jezera u Kini sa površinom od preko 30 kvadratnih kilometara, oko kog su pešačka i biciklistička staza i parkovi.

Na Istočnom jezeru uspostavljen je sistem praćenja broja posetilaca u realnom vremenu. Kada brojka dostigne 68.000, svi ulazi se privremeno zatvaraju, dok se broj turista ne smanji. Svi objekti u zatvorenom prostoru i dalje su zatvoreni.

Oporavlja se i noćna eknomija. To je jedna od starih turističkih ulica u gradu Sudžouu u istočnoj provinciji Đijangsu. Posetioci ovde mogu da uživaju u uličnoj hrani i kupuju suvenire. Tokom praznika, produženo je i radno vreme javnog prevoza.

I u gradu Kaifenduu u centralnoj provinciji Henan, noćne predstave i lajt šou priređeni su u tematskom parku kineskih priča o boraličakim veštinama i slavnim herojima.

Sa više od sto miliona domaćih putovanja, očekuje se da tokom pretodnevnog praznika kineski turizam prihoduje više desetina miliona juana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.