Izvor: eKapija | Utorak, 05.05.2020.| 08:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Aerodromi Srbije traže projektante za regulaciju terena Rujničke reke u zoni niškog aerodroma

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Nixy Jungle/Shutterstock)
Aerodromi Srbije raspisali su javnu nabavku za izradu projektno-tehničke dokumentacije regulacije - stabilizacije terena Rujničke reke u zoni Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu.

Projektno tehničkom dokumentacijom potrebno je predvideti regulaciju Rujničke reke u dužini oko 800m u zoni aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, propust na delu ukrštanja zaštitnog pojasa na poletno sletnoj stazi sa trasom Rujničke reke i propust na ukrštanju Rujničke reke sa Sarajevskom ulicom.

Planiranom tehničkom dokumentacijom potrebno je obezbediti uslove za izgradnju zaštitnog pojasa na pisti, tako da u slučaju izletanja izdrži opterećenje aviona bez izazivanja oštećenja strukture aviona i pomoćnih vozila koja mogu da se nađu na zaštitnom pojasu. Površina zaštitnog pojasa na poletno sletnoj stazi mora biti potpuno zatravljena i pripremljena tako da se odupire eroziji i sprečava uvlačenje površinskog materijala motorima aviona.

S obzirom na to da zaštitni pojas na poletno sletnoj stazi prelazi preko Rujničke reke, neophodno je predvideti izmeštanje potoka i izgradnju propusta na ovoj lokaciji. Takođe neophodno je predvideti i izmeštanje propusta na ukrštanju sa Sarajevskom ulicom.

Rok za podnošenje ponuda je 11. maj, a više o tenderu pogledajte OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.