NavMenu

Kopaonik priprema program za ljubitelje aktivnog odmora

Izvor: RTS Ponedeljak, 04.05.2020. 10:47
Komentari
Podeli
Brzeće (Foto: Aleksandar Parezanović)Brzeće
Srebrna planina, nacionalni park, najveće zimsko skijalište i planinski masiv u Srbiji. Kopaonik je planina na kojoj se najčešće zimuje, ali i letuje poslednjih nekoliko godina. Aktivni, uzbudljivi turizam osvaja planinu, ali i sve veći broj gostiju.

Vožnja kvadovima, planinskim biciklima, jahanja konja, paraglajding, rafting, bob na šinama, zip-lajn, tjubing. Sve to možete sebi priuštiti na Kopaoniku, a aktivan odmor će nam ovog leta biti preko potreban, jer smo duge dane i nedelje proveli između četiri zida.

U Avanturističkom centru Kopaonik mogu da vam naprave program gde ćete aktivno da boravite u prirodi.

Poslednjih godina razbija se uverenje da se na planine ide samo zimi, a lekari poručuju da je planinski vazduh za decu podjednako koristan kao i morski.

Dušica Milinković, iz hotela Rtanj, kaže da su u tom hotelu odlučili da ponude malo više avanturističkih stvari, da se ljudi iskonski vrate svojim korenima, pa su ubacili u ovogodišnju ponudu školu jahanja.

- Naša ideja jesu čuveni adrenalin vikendi, koji će se intezivirati ove godine - kaže Radenko Cvetić, iz Turističke organizacije Raška.

Velnes i spa centar u hotelima gotovo se podrazumeva. Kraljevi čardaci jedini u Srbiji imaju i spa zonu za decu.

- Tu je naravno celodnevna animacija za naše najmlađe goste od strane našeg, za to obučenog, animator tima. Tu imamo i letnju scenu koju smo pokrenuli prošle godine sa vrlo interesantnim programom - objašnjava Vesna Kostadinović.

Kopaonik je zaokružio ponudu i u letnjoj sezoni. Novost je da će Nacionalni park Kopaonik omogućiti od sledeće godine ljubiteljima prirode da prisustvuju oglašavanju evropskog jelena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.