Izvor: Tanjug | Nedelja, 03.05.2020.| 09:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bački Monoštor gradi postrojenje za prečišćavanje pijaće vode

Ilustracija (Foto: Kekyalyaynen/shutterstock.com)
U Bačkom Monoštoru biće izgrađeno postrojenje za pripremu i preradu pijaće vode, a vrednost ovog projekta je oko 67,7 miliona dinara bez PDV-a. Pokrajinski sekretarijat je obezbedio preko konkursa 20 miliona dinara dok će ostatak sredstava obezbediti Grad Sombor, navodi se u saopštenju.

U okviru projekta planirana je montaža i izgradnja postrojenja za pripremu i preradu pijaće vode, a oprema u ovom postrojenju će biti bazirana na "zatvorenom" sistemu filtracije (peščani filteri), procesu dezinfekcije vode natrijum-hipohloritom i filtracijom otpadne vode od pranja filtera.

Oprema koja će se koristiti u postrojenju za pripremu i preradu pijaće vode Bački Monoštor imaće i tehničko rešenje za problem otpadnih voda koje nastaju procesom pranja filtera, a kako ne bi došlo do zagađenja životne sredine i narušavanja zone sanitarne zaštite izvorišta, odnosno "nijedna kap vode u tehnolškom procesu filtracije neće biti odbačena već će se ponovno vraćati u ciklus filtracije", poručuju nadležni tog grada.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.