NavMenu

Banja Vrujci dobija hotel sa četiri zvezdice i spa centar - Novi kapaciteti, uz akva park, spremni za letnju sezonu

Izvor: eKapija Subota, 02.05.2020. 10:41
Komentari
Podeli
(Foto: Bogdan Kurtić)
U sezoni kada se savetuje da letujemo u našoj zemlji, pravi izbor mogu biti banje u Srbiji, čija je ponuda sve atraktivnija. Banja Vrujci će turističku ponudu obogatiti novim sadržajima, a uskoro se otvara i hotel sa četiri zvezdice, rekao je za eKapiju Bogdan Kurtić, menadžer kompanije Nova Banja Vrujci.

- Trenutno pripremamo za sezonu 22 apartmana, koji će po našim standardima imati četiri zvezdice. U planu je i restoran, ali zbog prekida radova zbog pandemije, nisam siguran da će biti završen za ovu letnju sezonu - kaže Kurtić.

U istoj zgradi planirani su i drugi sadržaji, manji spa centar koji će imati i zatvoren bazen, a čiji završetak je planiran za iduću godinu, što će doprineti da se letnja sezona u ovoj banji produži na celu godinu.

Kako navodi, u Novu Banju je do sada uloženo oko 2,7 mil EUR, ne računajući početnu investiciju, tj. kupovinu kompleksa.

U okviru banje već postoji akva park sa bazenima, o čijoj je izgradnji eKapija već pisala, a koje u toku letnje turističke sezone dnevno poseti do 5.000 ljudi.

- To bi kompletiralo našu dosadašnju ponudu gde posetiocima nudimo pet bazena za odrasle, jedan dečji bazen, tobogan sa tobogabskim bazenom, tri kafića, dva restorana, voćni bar i sve to u prostoru sa parkom, puno zelenila na oko 5 hektara površine - navodi Kurtić i dodaje da je obezbeđen parking za sve posetioce.

Bazeni su, inače, smešteni na izvorima, tako da se prirodna termalna lekovita voda putem prirodnog pritiska obnavlja u kontinuitetu u toku dana, a preko noći se potpuno obnovlja, prazni se i nanovo puni. Temperatura vode je od 29 - 31°C.

Banja Vrujci se nalazi u valjevskoj podgorini u dolini reke Toplice, a u podnožju vazdušnih banja Divčibare i Rajac na putu Ljig - Mionica. Vrujci su udaljeni od Beograda svega 92 km, što ih čini pristupačnim i atraktivnim kako za duži odmor, tako i za kraće izlete i vikende.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.