NavMenu

HTC VIVE otvara besplatnu verziju VR aplikacije za poslovnu kolaboraciju - VIVE Sync

Izvor: eKapija+ Četvrtak, 30.04.2020. 12:52
Komentari
Podeli
(Foto: HTC)
HTC VIVE je najavio da je VIVE Sync, daljinska aplikacija za kolaboraciju i sastanke dostupna u besplatnoj beta verziji za firme i udaljene zaposlene. Napravljena posebno za poslovnu upotrebu kako bi se unapredila komunikacija i produktivnost, Sync je bezbedna i intuitivna VR alatka za kolaboraciju koja omogućava da se interni i eksterni timovi sastanu u virtuelnom prostoru.

- Za razliku od bilo koje druge alatke ili medija, VR ima mogućnost da poveže i aktivira udaljene timove u istoj fizičkoj sobi - rekao je David Sapienza, AVP za razvoj i produkciju sadržaja, HTC VIVE. - Vive Sync omogućava kolegama i partnerima širom sveta da komuniciraju u deljenom virtuelnom prostoru, povećavajući produktivnost, kolaboraciju i timski duh. Budućnost rada ubrzano postaje sve globalnija i udaljenija, a VR je rešenje koje je neophodno kako bi se uspelo u ovoj novoj realnosti."

Prema najnovijem izveštaju kompanije Gallup "State of the American Workforce" (Stanje američke radne snage), rad na daljinu ubrzano postaje deo novog normativa. Ovaj izveštaj je utvrdio da 43% zaposlenih radi udaljeno od članova svog tima barem neko vreme, dok je 37% spremno da promeni kompaniju radi fleksibilnog rada i pogodnosti telecommuting-a. Međutim, istraživanje kompanija Future Workplace i Virgin Pulse "The Work Connectivity Survey"(Istraživanje povezanosti na poslu) otkrilo je da će udaljeni zaposleni češće napustiti posao usled usamljenosti, a 43% radnika izjavilo je da bi im više vremena provedenog lice-u-lice pomoglo da izgrade dublju povezanost sa svojim timom. Pomoću platforme Vive Sync, timovi mogu da nastave da se uključuju u te bitne sastanke lice-u-lice između menadžera i kolega što povećava aktivnost, kolaboraciju i produktivnost.


Funkcije koje povezuju udaljene zaposlene

Zato što podržava do 30 učesnika istovremeno, Vive Sync omogućava održavanje internih kreativnih sastanaka, onlajn diskusija u učionici, virtuelnih konferencija za novinare ili čak i udaljenih prodajnih prezentacija. Zahvaljujući integraciji sa uslugom OneDrive, učesnici lako mogu da dele materijale direktno sa svojih servera, kao što su video datoteke, PowerPoint prezentacije i 2D i 3D materijali. Važne odluke i informacije mogu da se podele izvan aplikacije Sync pravljenjem snimka ekrana ili pomoću hvatanja beležaka funkcijom glas-u-tekst.

Korišćenjem mobilne aplikacije Sync Avatar Creator, koja je dostupna na prodavnicama App Store i Google Play, učesnici mogu da naprave personalizovane i dinamičke avatare koji su napravljeni nalik na njih kako bi mogli da služe kao njihov digitalni prikaz. Zahvaljujući praćenju kompletnog tela, avatari učesnika komuniciraju i svoj stvarni govor tela, signalizujući kolegama njihovu potpunu pažnju. Vive Sync takođe podržava Tobii praćenje očiju u cilju prirodnije interakcije sa virtuelnim kolegama ili klijentima, beležeći kretanja očiju učesnika kako bi se sastanci oživeli. Uređaji kao što je Vive Pro Eye nude ovu tehnologiju ugrađenu direktno u uređaj.
(Foto: HTC)
- Smatramo da će aplikacije poput Vive Sync povećati nivo saradnje i produktivnost među timovima sa udaljenim zaposleninima koji od kuće rade u virtuelnoj realnosti - rekao je David Weinstein, direktor za XR u kompaniji NVIDIA. - VR sastanci licem u lice uz Vive Sync aplikaciju optimizovanu sa NVIDIA VRS i Vive Pro Eye donose osećaj prisustva i povezanosti udaljenih zaposlenih.

Tokom besplatnog perioda u otvorenoj beti, kompanije će imati pristup svim funkcijama koje su trenutno dostupne u platformi Vive Sync, uključujući:

• Podrška za OneDrive – Bezbedno šaljite i delite interne datoteke sa lakoćom u okviru i izvan aplikacije. Delite PowerPoint prezentacije, PDF-ove, video zapise i slike na velikom ekranu sobe za sastanke.

• Pregled 3D modela – Pošaljite 3D modele i uvećajte ih ili ih smanjite radi detaljnih internih revizija.

• Prilagođeni dizajn avatara – Povećajte imerzivnost pomoću personalizovanih avatara kreiranih prema liku korisnika.

• Lične beleške – Beleške glas-u-tekst i snimci ekrana osiguravaju da će bitne informacije biti sačuvane i izvan VR-a.

• 3D crtanje – Stavljajte napomene na modele i datoteke ili održite improvizovane sesije sa belom tablom.

• Konferencijski stolovi i sednje u publici – Okupite se oko svima poznatog konferencijskog stola ili sazovite sedenje u publici u zavisnosti od broja učesnika sastanka.

• Podrška za VIVE ekosistem – Vive Sync je kompatibilan sa svim VIVE uređajima uključujući i samostalne i PC VR uređaje.

Vive Sync će nastaviti da dodaje nove funkcije i usluge. Buduće nadogradnje uključuju:

• Proširena hardverska kompatibilnost - Podrška za veće VR ekosisteme uključujući Oculus Rift, Oculus Quest, Windows Mixed Reality i Valve Index uređaje.

• Kontrole za domaćina – Budite u potpunoj kontroli nad velikim sastancima i okupljanjima i smanjite ometanja pomoću funkcija kao što su isključivanje mikrofona učesnika ili zaključavanje određenih funkcija.

• Učestvovanje sa PC-ja bez VR-a – Omogućite učesnicima bez VR uređaja da se priključe sastanku preko PC pregledača.

• Snimajte sesije – Snimite kompletne sastanke kako biste ih podelili sa učesnicima koji nisu mogli da prisustvuju.

Vive Sync trenutno podržava sve VIVE uređaje i dostupan je za preuzimanje na Sync.vive.com.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.