NavMenu

Agencija Fitch Ratings potvrdila investicioni rejting ProCredit banke u Srbiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.04.2020. 12:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tony Stock/shutterstock.com)Ilustracija
Jedna od najvećih svetskih rejting agencija Fitch Ratings potvrdila je kreditni rejting ProCredit banke u Srbiji na "BBB-", čime je ovoj banci još jednom potvrđena njena "investiciona ocena" i rejting koji dodatno učvršćuje poziciju ProCredit banke na međunarodnoj listi institucionalnih investitora.

Ova potvrda investicionog rejtinga ProCredit banke je rezultat dobrog rejtinga kojim je agencija Fitch Ratings nedavno ocenila poslovanje i finansijsku stabilnost ProCredit Holdinga iz Frankfurta, kao jedinog akcionara ProCredit banke u Srbiji. U obrazloženju investicionog rejtinga ProCredit banke, stručnjaci agencije Fitch Ratings su istakli da je poslovanje ProCredit banke u Srbiji izuzetno stabilno, kao i da banka ima apsolutnu podršku svog osnivača ProCredit Holdinga, zbog čega su svi poslovni i finansijski rizici kod ProCredit banke u Srbiji minimalni.

- Nova pozitivna ocena stručnjaka agencije Fitch Ratings je samo još jedna značajna potvrda stabilnosti poslovanje naše banke u Srbiji, ali i naše holding kompanije u Nemačkoj. Krajem prošle godine, ProCredit banka u Srbiji je kao prva banka u Srbiji dobila investicioni rejting, čime je na međunarodnom nivou potvrđena naša investiciona i finansijska ozbiljnost. Drago nam je što je ovaj rejting sada još jednom potvrđen, a posebno imajući u vidu da je u izveštaju agencije Fitch Ratings izražena i zabrinutost da zbog epidemije korona virusa na tržištima Zapadnog Balkana može doći do negativnih ekonomskih trendova i time do negativnih posledica po poslovanje kompanija i preduzeća, što samo govori u prilog činjenici da naša banka u Srbiji posluje odgovorno i stabilno i u ovakvim okolnostima. Očekujem da naš rejting u narednom periodu raste, jer ProCredit banka nastavlja da inovira i modernizuje svoje usluge, kao i da svim malim i srednjim preduzećima u Srbiji i poljoprivrednim gazdinstvima pruža profesionalnu i za njih najpovoljniju uslugu. Drago nam je da rezultate takvog pristupa prepoznaju svi – rekao je Igor Anić, predsednik Izvršnog odbora ProCredit banke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.