NavMenu

Uživajte u virtuelnom obilasku italijanske rivijere

Izvor: Grenef Četvrtak, 30.04.2020. 11:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gustavo Frazao/shutterstock.com)Ilustracija
Italijanska rivijera, destinacija za milione putnika svake godine, možda neće biti neko vreme dostupna zbog pandemije korona virusa.

Ipak, u Liguriji, rivijeri zalazećeg sunca koja se proteže od Đenove do granice sa Francuskom, možete uživati iz svog doma.


Kraljevska palata u Đenovi

Posetite dramatično lepu Kraljevsku palatu (Palazzo Reale) u glavnom gradu Ligurije, Đenovi. Italijansko ministarstvo za kulturno nasleđe i aktivnosti nudi prelepu virtuelnu 360 turu, koju je razvila ItaliArt, po ovoj raskošnoj palati. Palata je izgrađena početkom 17. veka a u njoj je boravila porodica Savoja prilikom svojih poseta Đenovi. U današnje vreme, palata je muzej u kojem se, između ostalog, vašem pogledu nudi i kraljevski tron.


Cinque Terre

Cinque Terre, što znači pet zemalja, sastoji se od pet malih obalnih sela: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza i Monterosso. Ako ste ikada bili u nekom od ovih idiličnih mesta u špicu sezone, sada je prilika da ih vidite bez velikog broja turista. Ovi video zapisi pružiće vam nekoliko virtuelnih obilaska koji će vas podsetiti na ono što biste želeli da vratite nazad.


Teatar Karlo Feliče

Kao deo inicijative #iorestoacasa (ostajem kod kuće), teatar Carlo Felice, gradsko kulturno središte koje je obnovljeno nakon Drugog svetskog rata, a dizajnirao ga je poznati italijanski arhitekta Aldo Rossi, tokom aprila i maja prenosi niz značajnih opera. Najavljuju se "Lucija di Lamermoor" od Donizetija (5. maja) i "Karmen" čuvenog francuskog kompozitora Žorž Bizea (19. maja). Svi prenosi uživo kreću u 20 časova. Pogledajte ovde raspored.


Golfo Paradiso

Na nešto više od sat vremena vožnje od najsevernijeg mesta u Ćinkve Tere, nalaze se prelepi gradovi Golfo Paradiso. Mnogi Đenovljani vikendom beže u ovo obalno područje. Golfo Paradiso seže otprilike od Bogliasca, na granici sa Đenovom, do prelepog mesta Kamogli i obližnjeg San Fruttuoso-a sa poznatom srednjovekovnom opatijom i malom plažom koja pruža nestvarno lep pogled na more.


Plaže na Ligurijskoj obali

Skyline kamere nude brojne kamere uživo na plaže Ligurijske obale. Razgledajte plaže u Đenovi, Kamogliju, Sestri Levante i drugim mestima duž istočnog i zapadnog dela Italijanske rivijere.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.