Izvor: Beta | Sreda, 29.04.2020.| 11:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Odobreni podsticaji za nabavku 163 traktora, beogradski konkurs privremeno obustavljen

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Aleksandra Kekić)
Iz Uprave za agrarna plaćanja saopšteno je da je do sada pristiglo 356 zahteva, od čega su do sada odobrena ukupno 163 zahteva za podsticaje za nabavku traktora, a konkurs u Beogradu je privremeno obustavljen, objavio je portal Agrofin.

Navodi da se potpuni zahtevi odobravaju i isplaćuju, dok se nepotpuni zahtevi administrativno uređuju dopunom podneska.

Poljoprivredni proizvođači svoje zahteve mogu da podnose do 29. maja, a zahtevi se obrađuju po vremenu podnošenja, piše Agrofin.

U Upravi za agrarna plaćanja su rekli da će se u zavisnosti od trajanja vanrednog stanja razmotriti i neophodnost produžetka roka za podnošenje zahteva.


Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50% od vrednosti, odnosno u iznosu od 65% od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, a najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari je 800.000 dinara.

Predmet podsticaja je traktor snage motora do najviše 60 kilovata, proizveden ili sklopljen u Srbiji.

Agrofin je naveo da je Javni poziv na teritoriji grada Beograda privremeno obustavljen, zbog nemogućnosti prikupljanja tražene dokumentacije po Javnim pozivima, usled vanrednog stanja, a nakon ukidanja vanrednog stanja konkurs će ponovo biti aktiviran, a rokovi za prijavu produženi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.