NavMenu

Venecija vapi za turistima: Dođite čim se ukinu restrikcije

Izvor: N1 Sreda, 29.04.2020. 08:39
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Gradonačelnik Venecije Luigi Brunjaro uputio je očajnički apel turistima da se vrate u grad čim se ukinu restrikcije uvedene zbog pandemije koronavirusa.

- Svakome ko ima mogućnosti da putuje u sledećim mesecima, kažem: Dođite u Veneciju! Pomoći ćete da se svetu uputi signal o oporavku koji počinje iz lepote i kulture - napisao je Brunjaro na Tviteru.

Venecija zavisi od turizma, a ta industrija teško je pogođena još od pre pandemije koronavirusa, jer su rekordne poplave u novembru prošle godine naterale mnoge posetioce da napuste grad.

Brunjaro je održao konferenciju za novinare s koje je pozvao italijansku vladu za pomoć, tražeći produžetak pomoći države za radnike u turističkom sektoru.


- Nažalost, suočavamo se sa socijalnom bombom koja je već aktivirana - rekao je gradonačelnik za list Korijere dela sera uoči konferencije.

Italija je trenutno zatvorena za sve putnike iz inostranstva, osim za one koji ulaze iz poslovnih razloga, i nije jasno kada će se restrikcije putovanja ukinuti.

Zemlja je jedna od najpogođenijih pandemijom, s gotovo 27.000 smrtnih slučajeva i gotovo 200.000 zaraženih.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.