NavMenu

EU uvodi turistički korona pasoš

Izvor: Danas Ponedeljak, 27.04.2020. 20:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Birute Vijeikiene/shutterstock.com)Ilustracija
Ministri turizma zemalja članica Evropske unije dogovorili su na današnjoj video-konferenciji izradu zajedničkog dokumenta za putovanja koji bi važio za sve zemlje članice.

Tema zasedanja bila je stanje u evropskom turizmu, uticaj i mere i uslovi za dolazak turista. Hrvatski ministar turizma Gari Kapeli izjavio je da se taj dokument, koji su prozvali korona-pasošem, odnosi na zdravstveni, odnosno bezbednosni deo protokola za putovanja.

Kako prenosi HTV, Kapeli je rekao da je dogovoreno da mora postojati zajednički plan izlaska iz krize, bez obzira na pojedinačne situacije u zemljama.

- Turizam čini 10 do 11% BDP Evropske unije i zapošljava 12% ukupno zaposlenih. On je ključan za jačanje i za spasavanje nacionalnih ekonomija - naglasio je Kapeli, navodeći primere Hrvatske, Italije, Španije i Grčke.

On je, na pitanje novinara o mogućnosti uspostavljanja koridora za saobraćaj turista, rekao da će se to dogovoriti do kraja maja, ako ne na zajedničkom delu, onda bilateralno sa zainteresovanim zemljama.

- Zasad već imamo respektabilan broj zemalja koje su zainteresovane - rekao je Kapeli.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.