Izvor: Tanjug | Subota, 25.04.2020.| 15:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vlada SAD razmatra ulazak u vlasništvo naftnih i gasnih kompanija

(Foto: Pix One/shutterstock.com)
Vlada SAD razmišlja o ulasku u vlasništvo američkih energetskih kompanija kako bi pomogla domaćem naftnom i gasnom sektoru pogođenom korona krizom, izjavio je danas američki ministar finansija Stiven Mnučin.

Predsednik SAD Donald Tramp je, u obraćanju zajedno sa Mnučinom na jednom skupu u Beloj kući, rekao da želi da pomogne američkoj industriji i da je predložio federalnoj vladi mogućnost avansne kupovine goriva za državu, kao i kupovinu avionskih karata unapred, prenosi Rojters.

- Razmatramo gomilu alternative. Ovo shvatite kao jednu od alternativa, a ima ih mnogo - rekao je Mnučin, povodom mogućeg ulaska države u vlasništvo energetskih kompanija.

Naftni sektor je teško pogođen dramatičnim padom tražnje jer je epidemija korona virusa praktično zaustavila ekonomije širom sveta.

Predsednik Tramp je podržao Mnučina da razmotri kupovinu nafte za kasnije korišćenje.

- Sjedinjene Države su najveći potrošač nafte. Mogli bismo da kupujemo naftu po super ceni u fjučersima. To kompanijama daje infuziju koja im je potrebna, a mi ćemo imati naftu po izvrsnoj ceni u budućnosti - rekao je Tramp.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.