NavMenu

Počelo uređenje gradske plaže u Čačku - Početkom leta Čačani dobijaju moderno kupalište (FOTO)

Izvor: eKapija Nedelja, 26.04.2020. 21:31
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Na plaži kod Sportskog centra Mladost počeli su radovi na uređenju tog prostora, a kada budu završeni počekom leta, Čačak će imati najlepše kupalište i najlepšu oazu, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović.

On je tokom obilaska radova istakao da je za ovaj posao angažovano čačansko preduzeće Vibet, a da je vrednost projekat 55 miliona dinara, navedeno je na sajtu Grada.

- Naši projektanti, arhitekte su izašli sa predlogom rešenja, a na osnovu zahteva građana Čačka koji su kao i prethodnih godina u anketi odlučili da je ovo jedan od najvećih prioriteta - rekao je Todorović.
(Foto: YouTube/screenshot)

Todorović je naveo da će biti uređeni kišna i fekalna kanalizacija, voda, struja.

- Gradsko zelenilo je napravilo katastar stabala i sva postojeća stabla će ostati, a biće zasađena i nova. Na kraju dolazi parterno uređenje, fontana, igralište za decu, piramida, tu su i četiri lokala koje je Grad na javnom pozivu izdao čačanskim ugostiteljima. Očekujemo da od leta imamo gradsku plažu onakvu kakvu zaslužujemo - naglasio je on.
(Foto: YouTube/screenshot)

Prema njegovim rečima, u protekle skoro četiri godine u ovaj deo grada uloženo je oko 240 miliona dinara.


- U to su uključeni radovi na atletskoj stazi, park Mladosti, šetalište na bedemu od Belvija do ulice Bate Jankovića gde se postavljaju nova rasveta i mobilijar, radimo i krak u dužini od 600 metara ka Košutnjaku - rekao je Todorović.

Kada uredimo prostor gradske plaže, kaže on, imaćemo femomenalan sadržaj na celom prostoru Zapadne Morave.
(Foto: YouTube/screenshot)

Todorović je podsetio na ulaganja u Gradski stadion, postavljanje veštačke trave i sistema za zalivanje, stolice, pomoćne terene, rekonstrukcuju Upravne zgrade.

- Očekuje nas još jedna faza izgradnje Gradskog stadiona, ali pre svega moraju da se stvore finansijski uslovi - zaključio je Todorović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.