NavMenu

Dodatne 3,3 milijarde dinara za Moravski koridor

Izvor: Tanjug Petak, 24.04.2020. 17:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Akhmad Dody Firmansyah1/shutterstock)Ilustracija
Rebalansom budžeta dodatno je izdvojeno 3,3 milijarde dinara za nastavak izgradnje Moravskog koridora, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali.

- Mi smo i 3,3 milijarde dinara izdvojili dodatnih para za nastavak izgradnje Moravskog koridora. Dakle, nastavljamo i sa investicijama, nastavljamo sa izgradnjom puteva, infrastrukture koja nam je veoma važna i od toga nećemo odustati - rekao je Mali.

Ministar je podsetio da kada je reč o rebalansu, projekcija rasta našeg BDP- a u rebalansu budžeta je -1,8.

- Gledaćemo da budemo još bolji od projekcije koje je dao MMF, a to je -3, mi idemo sa -1,8. Dakle, ubedljivo najniža stopa pada, ili najvišastopa rasta naše ekonomije u odnosu na skoro sve zemlje u Evropi - rekao je Mali.

On je rekao da su naše javne finansije zdrave i stabilne, i da upravo zato i MMF i Srbija očekuju da ćemo relativno lakše podneti krizu i brže iz nje izaći.


U rebalansu i dodatni turistički vaučeri

U rebalansu buddzeta su uključena sredstva za turističke vaučere vredne 2 milijarde dinara za 400.000 novih vaučera.

- Stav Vlade Srbije ali i velikog broja eksperata i epidemiologa i svih koji rade na koronavirusu je da gledamo da kao građani Srbije ne putujemo mnogo u inostranstvo tokom letnjih meseci - rekao je Mali.

Rebalansom budžeta je zato predviđena pomoć vidu turističkih vaučera koji su namenjeni građanima kako bi proveli leto u domaćim hotelima, rizortima, etno kućama, seoskom turuizmu.

Prethodno je već, podsetio je, dodeljeno iz budžeta 160.000 vaučera za turistička putovanja po zemlji.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.