NavMenu

Sindikati Sloga traže isplatu 100 EUR svakom punoletnom građaninu pod jednakim uslovima

Izvor: Beta Petak, 24.04.2020. 11:41
Komentari
Podeli
(Foto: wael khalil alfuzai/shutterstock.com)
Udruženi sindikati Srbije Sloga pozivali su Vladu Srbije da na današnjoj sednici, prilikom usvajanja rebalansa budžeta i usvajanja uredbe o isplati 100 EUR svakom punoletnom građanu Srbije, vodi računa da ono bude bez ikakvog uslovljavanja i pod jednakim kriterijumima za sve.

- Otvoreno ih pitamo, zašto opet dele narod? Čemu ta diskriminacija i da li stvarno misle da su građani Srbije glupi i da ne znaju da su i druge države svojim građanima finansijski pomogle zbog pandemije Covid 19 i to mnogo više nego ovdašnja vlast koja samo obećava i menja pravila prema sopstvenim potrebama, očigledno zbog predstojećih parlamentarnih izbora i pridobijanja naklonosti glasača - navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da je novac, koji je namenjen punoletnim građanima Srbije "državni, a ne stranački novac".

- To nikome ne omogućava da se ponaša na način kako je juče istakao ministar finansija Siniša Mali, gostujući na jednoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom, gde je rekao da će 'penzioneri novac dobiti po automatizmu na svojim računima, dok će ostali građani, ukoliko žele novac, trebati da se prijave telefonskim putem ili mejlovima' - ukazali su iz Sloge.

Predstavnici sindikata Sloga smatraju da "ovakvim uslovljavanjem mnogi građani neće biti u mogućnosti da ostvare pravo na novac, posebno siromašne kategorije i oni koji nemaju digitalnu pismenost, a o javljanju na telefone da i ne govorimo, budući da smo ovih dana svedoci šta se događa sa telefonima namenjenim za prijavu Covid-19, a na koje se niko danima ne javlja".


- Ova zemlja je poslednjih godina u konstantnoj ekonomskoj stagnaciji i neprekidnom urušavanju građanskih, političkih, ljudskih i radnih prava, koje očegledno vlast ne želi da vidi, jer žive autistično u nekom svom svetu i 'zlatnim godinama' - piše u saopštenju.

Ovakvim ponašanjem i podelama, kako je navedeno, "vlast kod građana samo nastavlja da izaziva bes, prkos i moguće socijalne nemire, zbog čega bi trebalo dobro da razmisle o svojoj odgovornosti za takvo stanje".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.