NavMenu

Volkswagen ponovo počeo proizvodnju u Nemačkoj - Proizvodnja 50 vozila dnevno

Izvor: Beta Petak, 24.04.2020. 08:33
Komentari
Podeli
(Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)
Proizvođač automobila Volkswagen ponovo je počeo proizvodnju u svom pogonu u Cvikauu u Nemačkoj, posle petonedeljne pauze zbog mera oko suzbijanja koronavirusa.

Kompanija je navela da je zdravlje važnije od broja vozila, pošto se proizvodnja nastavlja uz nova zdravstvena pravila dogovorena sa predstavnicima radnika, koji uključuje nošenje zaštitnih maski i držanje razmaka od 1,5 metara.

Druge mere uključuju redovno čišćenje, držanje obavezne razdaljine u toaletima, svlačionicama i menzama.

Na početku je plan da se proizvodi 50 vozila dnevno, oko trećina prethodne proizvodnje.

Ta fabrika proizvodi električno vozilo ID.3, koje je ključno za plan kompanije da proizvodi automobile na baterije za masovno tržište. Za sada se električni automobili proizvode u malim serijama i mnoge ponude spadaju u luksuzne kategorije. Volkswagen planira da prodaje nova električna vozila po početnoj ceni od ispod 30.000 EUR.

Zaposleni su od danas na poslu i u fabrici u Kemnicu, gde će zvanično proizvodnja početi 27. aprila kao i u Drezdenu, a uskoro se pokreće proizvodni proces i u Volfsburgu, Emdenu i Hanoveru, prenosi Deutsche Welle.

Proizvodni pogoni u nekoliko evropskih zemalja nastavili su rad poslednjih dana, dok neke vlade pokušavaju da ublaže neke od mera izolacije uvedene zbog korona virusa, koje su zadale udarac privredi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.