NavMenu

Momenti iz karantina - Leskovčani organizovali dva foto konkursa

Izvor: Novosti Četvrtak, 23.04.2020. 16:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: FrameAngel/shutterstock.com)Ilustracija
Biblioteka Radoje Domanović i Leskovački kulturni centar (LKC) raspisali su dva odvojena foto konkursa sa istim ciljem, da građani na kreativan način prekrate vreme koje, u doba virusa korona, provode kod kuće.

Leskovački kulturni centar pozvao je sve zainteresovane da budu kreativni i da važne momente iz svog okruženja zabeleže objektivima foto-aparata ili mobilnog telefona.

Njihov konkurs, koji je otvoren do 10. maja, nosi naziv "Momenti iz karantina", a motivisan je činjenicom da je fotografija istorijski dokument koji svedoči o vremenu u kojem je nastala. Na foto konkursu LKC-a građani mogu učestvovati sa portretima odnosno autoportretima i fotografijama na slobodnu temu.

Svaki autor može poslati najviše osam fotografija koje su snimljene u kućnim uslovima. LKC će, po završetku vanrednog stanja, pripremiti izložbu izabranih radova, a njihovu selekciju vršiće Radisav Filipović, majstor fotografije i član ULUPUDUS-a

Ovakva ideja rodila se i u gradskoj biblioteci, ali je cilj da se fotografijama pokaže na koji način knjiga pomaže u vreme epidemije virusa korona i izolacije. Konkurs u biblioteci je otvoren do 22. maja, a jedna osoba može poslati najviše tri autorske fotografije.

Najbolji radovi će biti dokumentovani i čuvani u zavičajnom albumu biblioteke. One će biti objavljene i na društvenim mrežama. Nakon ukidanja vanrednog stanja i u gradskoj biblioteci najavljuju organizaciju izložbe.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.