NavMenu

Besplatan kurs poznavanja vina - Od grožđa do čaše

Izvor: Vino & fino Četvrtak, 23.04.2020. 13:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shulevskyy Volodymyr/shutterstock.com)Ilustracija
Vinski kurs univerziteta u Adelejdu u Australiji na veoma sistematičan i detaljan način, za nekoliko nedelja, pretvori potpunog laika u osobu koja ima elementarno, ali vrlo jasno poznavanje vina.

Kurs nosi naziv "World of Wine: From Grape to Glass", traje šest nedelja i potpuno je besplatan, s tim što se za 169 USD može kupiti i opcija za sticanje sertifikata uz još neke pogodnosti kao što je trajan pristup sadržaju onlajn škole.

Kurikulum je podeljen na šest celina: "Stilovi vina i senzorno ocenjivanje", "Vinova loza", "Vinograd", "Proizvodnja vina", "Vinarska umetnost", "Nauka o grožđu i vinu". Sve celine iznete su u formi kvalitetnih video klipova, sa mogućnošću snimanja sadržaja na vaš hard disk, a tu su i transkripti predavanja i odlične ilustracije.

Postoje i dodatni sadržaji, a najzanimljiviji od njih je virtuelna poseta vinariji Yalumba u dolini Barosa u blizini Adelejda.

Ovaj kurs postoji od 2016. godine, i, kako prenosi Decanter, na samom početku privukao je 11.000 studenata. Autori kursa su te godine primetili da su se u školu, na njihovo veliko čuđenje, upisali i ljudi koji su odavno u vinskom svetu - vinari i vinogradari.

- Mislili smo da oni nikada ne bi upisali ovakav kurs, jer on ne uključuje rad u vinogradu i podrumu, ali prevarili smo se. Menadžeri mnogih vinarija sugerisali su osoblju da upiše kurs kako bi o vinu i vinogradarstvu govorili sa više preciznosti i samopouzdanja - naveli su na univerzitetu u Adelejdu.

Kursu možete pristupiti OVDE, i tako postati deo "odeljenske zajednice" koja u ovom trenutku broji čak 75.000 ljubitelja vina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.