NavMenu

Kreće rekonstrukcija najstarije zelene pijace u Kragujevcu, pogledajte kako će izgledati (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.04.2020. 08:40
Komentari
Podeli
Projektovani izgled posle rekonstrukcije (Foto: Grad Kragujevac)Projektovani izgled posle rekonstrukcije
Najstarija zelena pijaca u Kragujevcu "Centar" neće biti otvorena, jer se narednih dana očekuje njena rekontrukcija. Izabran je najpovoljniji ponuđač, a radovi u vrednosti od 293 miliona dinara biće finansirani sredstvima iz dugoročnog investicionog kredita JKP Šumadija Kragujevac.

Posao rekonstrukcije poveren je grupi ponuđača koju čine kompanije Eurodomus iz Beograda, Maksim gradnja iz Subotice i Potens perforacija iz Požege.

Zelena pijaca "Centar" zauzima najreprezentativniji deo Miloševog konaka. Sagrađena je 1929. godine i pod zaštitom je države. Rekontrukcijom će zadržati svoj prvobitni izgled, ali će imati i nove sadržaje, navodi se na sajtu Grada.

Osim rekontrukcije matične zgrade i uređenja platoa, biće igrađena podzemna garaža sa 53 parking mesta i nadstrešnice sa izdvojenim mlečnim paviljonima.

Rok za završetak rekonstrukcije je 210 radnih dana od početka radova, a detalje o rekonstukciji pogledajte u posebnoj vesti.
Fotogalerija
Rekonstrukcija pijace
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.