NavMenu

Omogućen prelazak mađarske granice za ljude koji rade ili imaju svoju zemlju van Srbije

Izvor: Tanjug/RTS Četvrtak, 23.04.2020. 08:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Evgeny Bakharev/shutterstock.com)Ilustracija
Građani Mađarske i Srbije od danas mogu da pređu granicu ako rade u susednoj zemlji ili obrađuju zemlju sa druge strane granice, objavio je na svom fejsbuk profilu ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Prelazak je omogućen na tri granična prelaza - Reske (Horgoš), Tompa (Kelebija) i Hercegsanto (Bački Breg), naveo je šef mađarske diplomatije, prenosi RTS.

Sijarto je naglasio da je to rezultat dogovora sa srpskim zvaničnicima, a na zahtev narodnih poslanika i velikog broja građana u obe zemlje.

Ministri spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i Mađarske Peter Sijarto sastaće se danas pre podne na graničnom prelazu Horgoš.

Podsetimo da je juče ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao da je Vlada Srbije donela odluku da se omogući nesmetan prelazak granice za ljude koji žive u pograničnim područjima, a koji rade ili imaju svoju zemlju preko granice.


Dačić je rekao da je to pitanje rešeno, pre svega zbog Mađarske, ali će važiti i za sva pogranična područja sa drugim zemljama.

Prema njegovim rečima, potpuno otvaranje granica još nije na dnevnom redu, ali jeste jedna od tema razgovora kako bi se videlo kakvi tu planovi postoje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.