NavMenu

Laboratorija koju je izgradila domaća kompanija FormaPharm Engineering Group pokreće proizvodnju testova na koronu u Rusiji

Izvor: eKapija Sreda, 22.04.2020. 16:08
Komentari
Podeli
(Foto: FormaPharm Engineering Group)
Velika fabrika lekova u ruskom gradu Obninsk, u vlasništvu grupe kompanija Niarmedik, a koju je po sistemu "ključ u ruke" izgradila kompanija FormaPharm Engineering Group pokreće proizvodnju ruskih dijagnostičkih instrumenata (testova) za otkrivanje infekcije virusa korona.

U okviru ove fabrike, 2018. godine, izrađena je laboratorija čija je prvobitna namena bila proizvodnja zatvorenog ciklusa liofilizovanog reagenta za genetsku identifikaciju ličnosti čoveka i određivanje srodstva. Pod uticajem novonastalih okolnosti, izazvanih pandemijom virusa COVID-19, planira se proširenje spektra namene laboratorije.

(Foto: FormaPharm Engineering Group)

Izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kompletne fabrike, uključujući i navedenu laboratoriju, uz montiranje i puštanje opreme u rad, izvršila je kompanija FormaPharm Engineering Group.

- Visokoprecizni test-sistem obuhvata sve ono što je potrebno za vršenje analiza metodom PCR, u skladu sa laboratorijskim standardima. Tokom istraživanja, sprovedenih na stvarnom odričnom i potvrdnom bio-materijalu referentnih grupa pacijenata, kao i na čistim kulturama virusa, test-sistem je ispoljio visoku specifičnost na razne serotipove virusa korona, visoku preciznost i brzinu dobijanja rezultata - saopštili su iz kompanije FormaPharm Engineering Group.

(Foto: FormaPharm Engineering Group)

Sprovođenje analize traje oko sat vremena, bez pripreme uzoraka. Po rezultatima ispitivanja dijagnostička osetljivost testa se približava 100%, pri čemu ne daje lažne potvrdne odgovore na druge viruse.

- Fabrika grupe kompanija Niarmedik, koju je izgradila kompanija FormaPharm Engineering Group, jedina je u Rusiji koja poseduje sertifikate usklađenosti sa standardima ISO 18385:2016 i 9001:2015 i koja razvija industrijsku proizvodnju novih dijagnostičkih instrumenata (testova), koji su u skladu sa državnim ruskim standardom GOST 9001:2015 - saopšteno je iz kompanije FormaPharm Engineering Group.

Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.