Izvor: Danas | Četvrtak, 27.10.2005.| 10:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Osam ponuda u igri za privatizacionog savetnika za NIS

Agencija za privatizaciju saopštila je da je Komisija za javnu nabavku konsultantskih usluga za izbor privatizacionog savetnika za Javno preduzeće Naftna industrija Srbije, na sednici održanoj 24. oktobra, donela odluku da u prvoj fazi restriktivnog postupka prizna kvalifikacije osam ponuđača.
Na tom spisku našli su se konzorcijum JP Morgan, MEKKINSI, EKI investment, Synergy capital, Delloit, Simons and Simons i Karison solisitors, konzorcijum Morgan Stenli i Citadel financional advisory, konzorcijum CSP Consalt end Strategy, Dojče bank i Roland Berger strategy consaltants, konzorcijum Rotsčajld i NM Rotsčajld and Sons, konzorcijum Meril Linč i Raiffeisen investments, konzorcijum Kredit Sviss First Boston, Djui Balantajn i Dražić, Beatović and Partners, konzorcijum Goldman Saš i CA IB Corporate finance, kao i ponuđač koji je nastupio sam - BNP Pariba SA.
Komisija je odlučila da se ne prihvate zahtevi za kvalifikaciju ponuđača Džefris internešnel jer je utvrđeno da ne ispunjava kvalifikacione zahteve, kao i kompanije Kapitol konsalting grup, čiji zahtev za kvalifikaciju Komisija nije ni razmatrala jer nije dostavljen na način zahtevan kvalifikacionom dokumentacijom.
Ponuđačima kojima je priznata kvalifikacija biće upućen zahtev za dostavljanje ponuda koje će Komisija razmatrati u drugoj fazi restriktivnog postupka, a kriterijum za izbor u drugoj fazi restriktivnog postupka biće ekonomski najpovoljnija ponuda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.