Izvor: eKapija | Utorak, 21.04.2020.| 14:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predstava "Gospođica" u četvrtak u 21 sat na JDPtv

Ilustracija (Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)
Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) saopštilo je danas da će na na youtube kanalu JDPtv i sajtu jdp.rs premijerno emitovati predstavu "Gospođica" Iva Andrića u režiji Gorčina Stojanovića u četvrtak 23. aprila u 21 sat.

Reprize su u petak 24. i subotu 25. aprila u 21 sat i u nedelju 26. aprila u 18 i 21 sat, navodi JDP u saopštenju objavljenom na profilu na Facebook-u.

Radnja predstave "Gospođica" , podeljena, kao i Andrićev roman, na dva dela, sarajevski i beogradski, odigrava se u decenijama velikih potresa i promena na kraju 19. i na početku 20. veka, te u godinama koje su došle posle Prvog svetskog rata i propasti dva velika carstva.

Predstava Gospođica nastala je na osnovu dramatizacije Marka Foteza, napisane 1962. godine, u vreme kada je Ivo Andrić bio predsednik Umetničkog saveta Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

U predstavi koja je premijerno izvedena na Sceni "Ljuba Tadić" 26. aprila 2013. godine igraju Nataša Ninković, Vojislav Brajović, Nataša Tapušković, Srđan Timarov, Jasmina Avramović, Milan Marić, Marko Baćović, Vesna Stanković, Anđelika Simić, Stefan Bundalo, Dejan Dedić.

Snimak če biti emitovan "zahvaljujući ljubaznosti RTS-a koji je vlasnik prava", navodi u saopštenju JDP.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.