Izvor: eKapija | Ponedeljak, 20.04.2020.| 14:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gajbica se priključila donaciji voća medicinskim radnicima - E-commerce i kućna dostava kao velika poslovna prilika

(Foto: Stevan Cvetković)
Startup Gajbica (gajbica.rs) iskoristio je svoju delatnost dostavljanja voća i ostalih prehrambenih proizvoda firmama u Beogradu na pravi način tokom vanrednog stanja.

Naime, odlučili su da se priključe akciji donacije voća za medicinsko osoblje. Sve je počelo zahvaljujući inicijativi jednog momka, koji je želeo da donira voće u vrednosti od 100.000 dinara. Gajbica se u početku pridružila sa 50.000 dinara, uz napomenu da će naredne tri nedelje nositi voćke na klinike po gradu.

- Ove nedelje smo isporučili ukupno 600 kg voća za oko 1.000 medicinskih radnika, koji su na prvoj liniji fronta u borbi protiv svima nam znanog virusa. Klinike koje smo pokrili su: KBC Dragiša Mišović, Klinika za pulmologiju KC Srbija, Klinika za infektivne i tropske bolesti KC Srbija, KBC Zvezda i KBC Bežanijska kosa - navode iz Gajbice.

To, međutim, nije sve. Gajbica je odlučila da pomogne i kompanijama, kojima je do vanrednog stanja omogućavala da brinu o zdravlju i zadovoljstvu svojih zaposlenih dostavljajući hranu i napitke na radnom mestu.

- Razmišljajući kako da nastavimo da pomažemo našim klijentima kompanijama, čak i dok traje vanredno stanje i ljudi rade od kuće, uveli smo mogućnost prenosa kredita. Kompanija uplati kredit (preko računa fakturom, ili karticom), i preko mejl adrese svojih zaposlenih dodeli im kredit u visini u kojoj želi po zaposlenom, a onda zaposleni naručuju proizvode koje žele u vrednosti tog kredita (mogu i da doplate još kredita ako žele). Ti proizvodi im stižu na kućnu adresu - kaže za eKapiju osnivač i direktor startapa Stevan Cvetković.

Prenos kredita (Foto: Stevan Cvetković)

Na neizbežno pitanje kako trenutna situacija utiče na polsovanje, sagovornik ističe da je biznis iz faze vrlo brzog rasta u tri dana pao na "jednu veliku masnu nulu".

- Međutim, velika je stvar što smo dva meseca pre pojave pandemije završili implementaciju plaćanja karticom na našem sajtu, čime smo postali e-commerce platforma i već uspostavili procese neophodne za upravljanje većim brojem artikala u asortimanu, što nam je omogućilo da budemo agilni i fleksibilni, i da se okrenemo velikoj prilici koju je ova situacija donela, kućnim dostavama - kaže Cvetković.

Tako su proširili asortiman najneophodnijim namirnicama (povrće, mahunarke, paste, napici) u roku od sedam dana, i počeli sa kućnim dostava, što je imalo velikog odjeka.

- Ovo nam je napravilo obim posla koji nam omogućava da rastemo dalje, čak i bez B2B klijenata. Ipak, radujemo se i povratku starim klijentima kompanijama - zaključuje sagovornik eKapije.

Aleksandra Kekić
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.